Home [stipendije] Moj prvi sajt 3.0 – kurs za izradu veb sajtaova i internet...

Moj prvi sajt 3.0 – kurs za izradu veb sajtaova i internet marketing

68
0

Moj prvi sajt je projekat pokrenut sa idejom da prosečnom korisniku računara omogući znanja dovoljna da samostalno napravi veb sajt prezentaciju.

Poznato je da region muči problem odliva mozgova i nedostatka strucnjaka već više od 20 godina. S druge strane, države u regionu svoju poziciju u savremenom društvu moraju graditi uz pomoć obrazovanih pojedinaca koji će postati vrhunski stručnjaci u svojim oblastima ili poslovima koje pokreću.

 

Glavni potencijal regiona su mladi obrazovani ljudi posvećeni radu i usavršanju. IT predstavlja oblast koja u mnogome može pomoći da se svaki uspeh maksimizira i značajno doprinese pronalasku zaposlenja ili pokretanju sopstvenog posla. U cilju podizanja kapaciteta mladih ljudi, iSerbia raspiskuje konkurs Moj prvi sajt 3.0 u okviru koga će biti dodeljeno 35 stipendija za modul Moj prvi sajt.

Modul obuhvata onlajn kurs za izradu CMS veb sajtova i onlajn kurs iz internet marketinga, a sve to uz posvećenog mentora za pomoć u izradi sajta. Polaznici će imati priliku da stečena znanja primene i naprave svoj prvi sajt u toku trajanja kursa!

Cilj programa je da pruži znanja i tehnike neophodne za samostalnu izradu veb sajta i time aktivno doprinese razvoju karijera i/ili pokretanje privatnih poslova polaznika kursa.

Kursevi su osmišljeni tako da ih polaznici mogu koristiti iz udobnosti svoje fotelje i u vreme kada im to najviše odgovara, pohađajući kurseve koji su nastali kao spoj teorijskih i praktičnih znanja i iskustva vrhunskih stručnjaka.

Šta dobijam programom „Internet marketing“?

Dobijate paket sledećih kurseva:

Internet marketing
Autor: Nataša Vranjin (iSerbia)
Sadržaj: SEO optimizacija, društveni mediji, internet oglašavanje, email i mobilni marketing, google analitika…

Web development
Autor: Marko Arsić (freelance web developer, sa višegodišnim iskustvom u izradi i upravljanju sajtovima)
Sadržaj: Osnovni web pojmovi (server, domen, hosting, cms), kako izabrati domen i hosting, zakup domena i hostinga (procedura), instalacija cms-a, podešavanje izgleda sajta, kreiranje i upravljanje sadržajem sajta, nadogradnja funkcionalnosti sajta, postavljanje sajta online, osnovna optimizacija sajta za pretraživače, zaštita sajta hakerskih i drugih napada.

Modul podrazumeva interakciju sa mentorom za sve nejasnoće i pitanja.

Ko može da se prijavi?

Na konkurs se mogu prijaviti mladi do 35 godina starosti iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Kursevi su namenjeni mladima u svim bransama i svih interesovanja, a ponuđena IT znanja mogu posluziti svima – od preduzetnika, do programera, naučnika, umetnika, menadžera i dr.

Koji su kriterijumi za odabir polaznika?

Ocenjivaće se sledeće stavke u prijavi:

– Vanškolske aktivnoti – 30%
– Prosek ocena – 20%
– Motivacija (Ideja za veb sajt/biznis ideja/ideja za razvoj karijere) – 50%

Način i rok za prijavu

Da biste se prijavili potrebno je da do 05.11.2015. godine u 23:59 časova popunite prijavni formular koji se nalazi OVDE (očekivano vreme koje popunjavanje formulara zahteva: 5 minuta).

Kandidati koji su dobili stipendiju biće obavešteni putem mejla o pozitivnom ishodu konkursa. Kandidati će imati rok od 7 dana da potvrde svoje učešće u projektu. Ukoliko nakon toga kandidat ne potvrdi svoje učešće biće kontaktiran kandidat koji je sledeći na rang listi.*

VAŽNO: Prijava je besplatna. Stipendije pokrivaju 80% troškova kursa. Kandidati koji prođu selekciju biće u obavezi da u roku predviđenom za potvrdu uplate kotizaciju u iznosu od 3.490 dinara. iSerbia je neprofitno, nevladino i omladinsko udruženje, a sredstva na ovaj način prikupljena služe pokrivanju troškova tehničke podrške i administracije onlajn kurseva koje će stipendisti u dvomesečnom periodu pohađati.

Za dodatna pitanja pošaljite mejl na office@iserbia.rs pod naznakom: MPS 3.0