Home [njuz] Poziv za validaciju kompetencija u omladinskom radu je ponovo otvoren

Poziv za validaciju kompetencija u omladinskom radu je ponovo otvoren

58
0

U okviru projekta “Bez muke nema nauke, bez NAPORnih koraka kvalitetu pomaka!”, otvoren je poziv zainteresovanim praktičarima i praktičarkama u omladinskom radu da validiraju svoje kompetencije stečane kroz neformalno obrazovanje i praktično iskustvo u omladinskom radu i steknu zvanje Omladinskog lidera/ke ili Omladinskog radnika/ce.

 

Validacija kompetencija je namenjena za one polaznike  koji su kroz različite vidove obrazovanja stekli kompetencije potrebne za omladinskog lidera/ku ili omladinskog radnika/cu, ali nemaju objedinjeni sertifikat. Proces validacije kompetencija će se vršiti kroz popunjavanje portfolija, pisanje eseja i demonstriranje znanja i praktičnih veština kroz intervju i praktičan rad sa mladima. Po uspešnom završetku validacije, polaznici će dobiti NAPOR sertifikat, prepoznat od strane 92 organizacije članice i Ministarstva omladine i sporta.

Proces prijave i procene kandidata

Proces prijave i procene kandidata/kinje o zadovoljavanju uslova za pohađanje validacije kompetencija vrši se na sledeći način:

A) Organizacija članica NAPOR kandiduje osobu za učešće u programu (Prilog 1). Formular treba biti potpisan i pečatiran od strane ovlašćene osobe ispred organizacije.

B) Popunjavanje prijavnog formulara  – Predstavnici/ce organizacija civilnog društva popunjavaju prijavni formular u kojem pružaju dokaze o posedovanju određenog nivoa kompetencija.

Prilog 2A – popunjavaju kandidati za  Omladinske radnike/ce

Prilog 2B – popunjavaju kandidati za  Omladinske lidere/ke

Popunjene formulare (prilog 1 i prilog 2) poslati najkasnije do 15. juna 2015. do 17.00 časova na adresu  ivana.volf@napor.net sa naznakom „Prijava za validaciju“.

C) Intervju sa kandidatima. Komisija zakazuje intervju sa kandidatima kako bi na osnovu prijavnog formulara i sprovedenog intervjua procenila da li kandidat/kinja zadovoljava uslove za pohađanje procesa validacije kompetencija, i za koji nivo. Intervjui će biti održani u Novom Sadu.

Uslovi za učešće u programu  validacije

Tokom procesa selekcije, prioritet će biti dat kandidatima koji:

  • Dolaze ispred punopravnih ili pridruženih organizacija članica NAPOR koje aktivno učestvuju u radu NAPOR-a.
  • Dolaze ispred organizacija čiji predstavnici/e nisu učestvovali u prethodnim ciklusima obuke i validacije (2012., 2013., 2014.)

Nakon izvršene procene o zadovoljavanju uslova za pohađanje programa validacije, izabrani kandidati/kinje potpisuju ugovor o stipendiranju sa NAPOR-om. Ugovor obavezuje kandidata/kinju o učešću i ispunjavanju svih obaveza programa validacije (obavezno pogledati vremenski plan validacije). Stipendija koju obezbeđuje NAPOR pokriva sve troškove validacije (mentore, praktičan rad, izdavanje sertifikata) izuzev putnih troškova za intervju i za dan procene, koje prema sporazumu pokriva organizacija članica NAPOR koja učesnika/cu kandiduje za učešće u programu.

Kontakt i dodatne informacije

Poziv za učestvovanje u validaciji sa više informacija i vremenskim planom možete skinuti ovde.

Više informacija o procesu validacije možete naći u dokumentu „Mehanizam za validaciju prethodno stečenih kompetencija“.

Za dodatne informacije molimo Vas kontaktirajte:

Ivanu Volf

Mobilni: 063 597 991

E-pošta:  ivana.volf@napor.net