Home [akcija] Otvara se OYF društveni centar u Obrenovcu

Otvara se OYF društveni centar u Obrenovcu

66
0

Godinu dana nakon poplava koje su pogodile Obrenovac, deca i mladi ove opštine imaće na raspolaganju prostor za okupljanje, edukaciju i različite aktivnosti.  Obrenovac Youth Foundation (Fondacija za mlade Obrenovca) osnovala je i opremila OYF društveni centar koji obuhvata prostor od 80 kvadrata u ulici Kralja Aleksandra I, broj 59 u Obrenovcu.

 

Zvanično otvaranje OYF društvenog centra održaće se 29. maja sa početkom u 17.00 predstavljanjem izložbe fotografija “Obrenovac prati brane”. Kratkim govorima prisutne će pozdraviti predstavnici Fondacije za mlade Obrenovca, donatora i partnera a nakon toga sledi svirka obrenovačkih umetnika. Ako ste u prilici, potvrdite dolazak ovde.

Program centra će biti raznovrstan i obuhvatiće edukacije i radionice na teme preduzetništva i bezbednosti mladih, a omogućiće i besplatno korišćenje Interneta, prostora za koncerte, izložbe i filmske projekcije. Osim pomenutih aktivnosti, u okviru centra planirane su i intenzivne edukacije svih zainteresovanih na teme pisanja projekata, ekologije, razvijanja karijere i profesionalnog usavršavanja.

Branko Spasić, izvršni direktor Fondacije za mlade Obrenovca, rekao je da je cilj OYF društvenog centra da nastavi kontinuitet brige o deci i mladima po kojoj je ova opština bila prepoznatljiva u prethodnom periodu. “Grupa mladih koja je osnovala ovu fondaciju pre godinu dana okupila se sa idejom da se što hitnije pomogne stanovništvu u prevazilaženju posledica poplave. Danas imamo viziju da Obrenovac postane zajednica u kojoj su deca i mladi aktivno uključeni u njen život i razvoj. OYF društveni centar i svi ljudi koji će ga koristiti pomoći će nam da tu viziju i ostvarimo”, dodao je Spasić.

U protekloj godini Fondacija za mlade Obrenovca je uz pomoć donatora i partnera podelila više od 700 paketa sa opremom za bebe, pomogla angažovanje oko 2.000 volontera na raščišćavanju oko 400 lokacija ugroženih poplavom. 10 sportskih terena je obnovljeno i pružena je podrška u organizaciji 25 kulturnih događaja za više hiljada dece i mladih koji su bili uključeni u aktivnosti Fondacije za mlade Obrenovca.

OYF društveni centar je adaptiran i opremljen uz podršku organizacija CARE International i Save the children, dok je izložba “Obrenovac prati brane” realizovana u okviru projekta “Aktivne zajednice” koji sprovodi Trag fondacija.

Pogledajte program OYF društvenog centra za jun 2015. i za sve novosti pratite naš sajt, Fejsbuk stranicu ili Tviter profil gde ćemo redovno objavljivati novosti.