Home [treninzi] Poziv za prijavu na trening: Javno zastupanje u oblasti zdravstvene zaštite

Poziv za prijavu na trening: Javno zastupanje u oblasti zdravstvene zaštite

57
0

Q-club-gradjanskeUdruženje građana Q-klub i Građanske inicijative organizuju trening/obuku o javnom zastupanju u oblasti zdravstvene zaštite za članove udruženja pacijenta u Srbiji. Trening će se održati od 28. novembra do 30. novembra 2014. godine u Beogradu u prostorijama hotela Srbija.

 

Cilj treninga je da se doprinese izgradnji civilnog društva, konkretno udruženja pacijenata, za javno zastupanje u oblasti zdravstvene zaštite; da osnaži udruženja pacijenata kako bi mogli da stvore partnerstva sa drugim zainteresovanim stranama u cilju unapređenja sistema zdravstvene zaštite kao i da doprinesu aktivnijem uključivanju pacijenata u razvoj politika i standarda koji na njih imaju uticaj. Pored toga, cilj treninga je da obezbedi informacije o zakonskom okviru koji reguliše prava i obaveze pacijenata, te da identifikuje mogućnosti za saradnju i zajedničke akcije.

Pozivamo sve članove udruženje pacijenta u Srbiji, iz bilo koje oblasti, da se prijave za trening. Detalje o treningu možete videti u Pozivu za prijavu koji možete preuzeti ovde. Za prijavu je potrebno poslati popunjeni Prijavni formular koji možete preuzeti ovde. Popunjenu prijavu je potrebno poslati najkasnije do 14. novembra 2014. godine na adresu office@q-club.org.rs.

NAPOMENA:
Trening je besplatan za učesnike. Broj učesnika je ograničen na 20 i maksimalno po 2 učesnika ispred jedne organizacije. Odabir prijavljenih organizacija/kandidata će se obaviti na osnovu rodne, geografske i zastupljenosti na osnovu oblasti delovanja, tako da se postigne što ravnomernije prisustvo udruženja pacijenata. Informacije o odabranim organizacijama biće objavljene na sajtu dana 20. novembra 2014. godine a organizacije će biti obaveštene i mejlom.

Za sve učesnike koji dolaze iz mesta van Beograda organizatori će snositi troškove boravka u hotelu 28. i 29 novembra, u jednokrevetnim sobama na bazi polupansiona, kao i putne troškove u visini cene autobuske karte za dolazak i povratak sa treninga.

Za sve učesnike, organizator snosi troškove ručka i osveženja tokom treninga.