Home [akcija] Mladi oživeli stari Kruševac

Mladi oživeli stari Kruševac

54
0

Predlog-logotipa-za-sajt-2-idejnet-198x300U početku je postojalo kao jedna mala ideja koja je vremenom pretočena u virtuelni svet. Danas, rušeći online i oflajn granice egzistira i u realnosti. Reč je o ideji koja je okupila ekipu mladih ljudi pre godinu dana kada su započeli rad na projektu digitalizacije kulturnog nasleđa Kruševca. Posledica pomenutog projekta je sajt „Slike Kruševca“, kao baza fotografija, ali i zanimljivih priča iz nekadašnjeg vremena ovog grada.

 

Bogata istorija ispričana fotografijama, ali i rečima po principu „da li ste znali“, sada se nalazi i na autobskim stajalištima grada pod Bagdalom, kao logičan nastavak projekta „Šarengradska e-razglednica“.

Ova zanimljiva ulična izložba otkriće vam (ili osvežiti sećanje na to) kako je centar grada izgledao 60-ih godina, kako je nekada izgledala kuća Simića, Crkva Lazarica, Apoteka Kedrović, ali i ostala intersantna zdanja stare srpske prestonice. Na ovaj način podsetićemo se ili naučiti kome je bila poverena izgradnja Spomenika kosovskim junacima, kada je osnovana kruševačka Gimnazija, kada je u Kruševac ušao prvi voz i ostale priče koje čuva ovaj grad.

Ideja da na ovaj način ulepšaju svoj grad potekla je od udruženja Idejnet klub, a podržana od strane Gradske uprave Grada Kruševca.

Ukoliko vam se pomenuta inicijativa dopala posetite sajt Slike Kruševca i pratite naredne akcije ove ekipe mladih entuzjasata.

Redakcija Idejnet