Home [akcija] Rails Girls ponovo u Beogradu

Rails Girls ponovo u Beogradu

30
0

24.05.2013 Rails Girls1Prošle godine održana je prva Rails Girls Beograd radionica, koja je otprilike izgledala ovako http://vimeo.com/71897645. Želeći da nastavimo ohrabrivanje devojaka i žena da se oprobaju u korišćenju Ruby programskog jezika 31. maja i 1. juna održaće se i drugi ovakav događaj u UK Parobrod.

 

Cilj radionice je da devojkama i ženama približi informacione tehnologije, omogući im da savladaju početne korake i ohrabri ih za dalji rad u ovoj oblasti. Rad je baziran na korišćenju Rails otvorene platform za brzo kreiranje web aplikacija u Ruby programskom jeziku.

Grupe od po 5 učesnica će zajedno sa mentorima proći kroz osnove programiranja i naučiti kako da naprave web aplikaciju od koncepta do koda.

Radionica je namenjena svim ženskim osobama, koje ne moraju imati prethodno znanje i iskustvo u oblasti programiranja, a prijava za učeše je otvorena od 12. do 22. maja na sajtu http://railsgirls.com/beograd. Za radionicu su pored motivacije potrebni i laptop ili netbook.

Više informcija o samom događaju može se naći na www.railsgirls.com/beograd. Za sva pitanja, nedoumice, predloge pišite nam na railsgirlsbeograd@gmail.com

Svi koji bi voleli da čuju nešto više o Rails Girls Beograd projektu, moći će to da učine na Startit Festu (http://startit.rs/fest/), prvom velikom festivalu posvećenom startupima i preduzetništvu, u petak, 16. maja u KC Grad od 17h u okviru programa Tech afternoons.

Pored zvaničnog sajta možete nas pratiti i na facebook-u https://www.facebook.com/RailsGirlsBeograd i twitter-u @RailsGirlsBg.