Home [treninzi] Poziv za ucesnike iz Srbije: Medjunarodni trening “Obrazovanje za odrzivost” u Sremskim...

Poziv za ucesnike iz Srbije: Medjunarodni trening “Obrazovanje za odrzivost” u Sremskim Karlovcima, od 13. do 20. aprila

80
0
logoyeeMladi istraživači Srbije vas pozivaju na medjunarodni trening „Obrazovanje za odrzivost“ u Sremskim Karlovcima, od 13. do 20. aprila (ukljucujuci dolazni i odlazni dan). Pored srpske grupe, na treningu ce ucestvovati ucesnici iz Ceske, Albanije, Holandije, Belgije, Madjarske, Moldavije, Portugalije, Rusije, Velike Britanije i Rumunije! Trening organizujemo u saradnji sa mrezom „Youth Environment Europe“.
 
Trening je podrzan od strane programa „Mladi u akciji“ Evropske komisije i Evropske omladinske fondacije Saveta Evrope. 
 
 Iz Srbije ce ici 5 ucesnika (stariji od 18 godina, bez gornje granice). Potrebno je da znate engleski, da ste motivisani za temu koja se obradjuje.
 
Trening je posvecen aktivistima za zivotnu sredinu koji su zainteresovani da postanu edukatori za ekolosku odrzivost.
Metodama neformalnog obrazovanja tokom treninga ucesnici ce imati prilike da razviju svoje prakticne veštine edukatora i da razumeju siri kontekst ekoloske odrzivosti u medjunarodnom kontekstu, a da svoje steceno znanje primene u ekoloskim organizacijama koje na ovom treningu predstavljaju. Time bismo zeleli da podstaknemo razmenu iskustava i misljenja o tome kako edukativne aktivnosti o ekoloskoj odrzivosti mogu da pomognu mladim ucesnicima da to stecena znanja i vestine iskoriste u svom profesionalnom radu.
 
 
 
Rok za slanje prijava je cetvrtak, 10. april,  do 20.00 sati. Izabrani ce biti obavesteni do petka ujutru.
 
Ovaj trening, kao i svi omladinski programi Evropske komisije, podrazumeva placene troskove smestaja, hrane i samog programa, dok ucesnici placaju kartu od cega ce po povratku kuci dobiti nazad 70%. Za ucesce preko Mladih istrazivaca Srbije potrebno je uplatiti i participaciju od 4.800 dinara (ako ove godine prvi put ide na razmenu, trening ili volonterski kamp u inostranstvu), tj. 2.400 dinara (ako ste ove godine vec bili na jedom od navedenih programa).
 
Uzmite u obzir da sami placate kartu, i da ce vam biti vraceno 70% kada, po povratku, posaljete/donesete originale karata nama.
 
Procitajte pazljivo uslove prijavljivanja koji su sastavni deo prijave. Ako budete selektovani, bice potrebno da tu prijavu i potpisete u Sremskim Karlovcima na treningu.