Home [akcija] Nova serija radionica za srednjoškolce na FMK!

Nova serija radionica za srednjoškolce na FMK!

64
0

masteringVoliš da saznaješ nove stvari i stičeš nova iskustva? Fakultet za medije i komunikacije te poziva da učestvuješ u radionicama koje su osmišljene da ti pomognu da otkriješ svoju kreativnost, usmeriš svoja interesovanja i sprovedeš ideju u delo!
Sve radionice su besplatne i polaznici će po završetku dobiti sertifikate.
Čekamo te. Prijavi se! 

 

1. (ANTI)REKLAMA: POIGRAJ SE PRAVILIMA

Režiraj, glumi i snimaj!Otkrij male tajne sveta digitalnih umetnosti i pokušaj da vidiš stvari na način na koji nisi nikada do sada! Ovladaj tehnikama i alatima koji će ti pomoći da kreiraš originalnu video formu.

Subota, 22. februar od 11-14 časova

2. DIZAJN ZVUKA

Pitaš se kako bi bilo dobro da određenu situaciju prati muzika koju voliš ili neki zvučni efekat? Ako želiš da se oprobaš u svetu muzičke produkcije ili te zanima kako da u odnosu na izbor muzike promeniš značenje određene situacije, dođi na radionicu audio produkcije i dopusti da te zvuk pokrene!

Subota, 1. mart od 11-14 časova 

3. PSIHOLOGIJA EMOCIONALNIH ODNOSA

Nauči kako da prepoznaš emocije, naročito one sa kojima ne umeš da se izboriš, a koje mogu da ti pomognu da bolje upoznaš sebe i druge. Saznaj zašto je emocionalna pismenost važna u svim međuljudskim odnosima. Upravljaj svojim emocijama, ne dozvoli da one upravljaju tobom! 

Subota, 8. mart od 11-14 časova

4. POP KULTURA: OSLUŠNI SVET OKO SEBE

Da li ste se ikada zapitali zašto nema reklame, emisije ili filma bez muzike? Zašto nema tržnog centra, prodavnice i uopšte javnih prostora bez muzike? Zašto smo muzici izloženi svakog, ali svakog dana, želeli to ili ne, bili muzičari ili ne? Kako muzika utiče na naš doživljaj slike, na primer u filmu? Kako vidimo isti snimak bez muzike, sa muzikom ili sa različitim muzikama? Ovo su neka od pitanja o kojima ćemo pričati u subotu, dok se budemo igrali sa različitim video materijalima – filmovima, spotovima, reklamama… – i, naravno, muzikom.

Subota, 15. mart, od 11-14 časova

5. OTKRIJ ŠTA ŽELIŠ

Pomažemo ti da prepoznaš svoje veštine i otkriješ interesovanja i vrednosti koje te pokreću. Saznaj koji su sve načini da dođeš do informacija o obrazovanju, volontiranju i stipendijama, proveri koje ti se mogućnosti pružaju, nauči kako da postaviš ciljeve i doneseš odluku.  

Subota, 22. mart, od 11-14 časova

6. UPRAVLJAJ KONFLIKTOM

Često ti se desi da se “pokačiš” sa nekim iz društva, a tek sa roditeljima! Brzo se naljutiš i ne znaš kako da reaguješ, ponekad uvrediš drage ljude. Sve više ti deluje da te niko ne razume. Ne brini, čak i nesporazumi i svađe imaju dobrih strana. Potrebno je samo da ih razotkriješ! Na ovoj radionici naučićeš baš to – kako da se izboriš sa konfliktima u sebi i oko sebe.

Subota, 29. mart, od 11-14 časova

7. VEŠTINE KOMUNIKACIJA

Teško ti je da izraziš osećanja, a ponekad ne razumeš postupke svojih drugara, roditelja, brata ili sestre? Čini ti se da ne znaš kako da reaguješ u mnogim situacijama? Otkrićemo ti kako da bolje oslušneš sebe i druge. Saznaćeš i na koje sve načine možeš da prilagodiš ono što govoriš osobi koja te sluša. Tajna je uvek u dobroj komunikaciji.

Subota, 5. april od 11-14 časova

8. MEDIJSKA PRODUKCIJA: TV INTERVJU  

Da li ste ikada sebe zamislili u ulozi novinara koji intervjuiše neku poznatu ličnost?Interesuje vas kako novinari dolaze do poznatih sagovornika? Kako im uspeva da dobiju odgovor na željeno pitanje?Upoznaj se sa svetom televizijskog novinarstva i najuspešnijim tehnikama intervjuisanja.

Subota, 12. april od 11-14 časova

Prijavu možeš poslati putem e -maila fmk@singidunum.ac.rs, telefona 011/2626 474 ili naše zvanične Facebook strane (fmk.beograd). 
U prijavi je potrebno da navedeš: ime i prezime, godinu rođenja, školu iz koje dolaziš, broj telefona, naziv radionice za koju se prijavljuješ.
Sve radionice se održavaju u prostorijama Fakulteta za medije i komunikacije u Karađorđevoj 65 u Beogradu.