Provedi školsku 2014/2015 godinu u Nemačkoj, Francuskoj, Brazilu, Holandiji…

0
SHARE

YFU thumbsupYFU (Youth For Understanding) je neprofitna, nevladina, edukativna organizacija sa više od 50 godina iskustva u međunarodnim razmenama mladih. Od 2010. godine učešće u programu razmene učenika moguće je i u Srbiji preko kancelarije YFU Srbija. Kao i prethodnih godina, YFU Srbija nudi zainteresovanim srednjoškolcima iz Srbije da školsku 2014/2015 godinu provedu u jednoj od preko 30 zemalja sveta!

 

I ti možeš biti jedan od njih! Požuri i prijavi se za jedno od preostalih 5 mesta za školovanje u Nemačkoj, ili već ove godine otputuj u Dansku, Norvešku, Austriju, Sjedinjene Države, Meksiko i još mnoge druge zemlje!

Imaš priliku da osvojiš parcijalnu stipendiju za jednogodišnju srednjoškolsku razmenu u Francuskoj, Švajcarskoj, Brazilu, Belgiji, Mađarskoj i Holandiji.

Kandidati će aktivno učestvovati u traženju dodatnih stipendija uz podršku organizacije YFU Srbija. Na taj način, moguće je da većina kandidata dobije stipendije.

Ovo je veliki izazov i mogućnost koja te čeka! Imaćeš priliku da na najbolji način stekneš ili usavršiš znanje jezika, da upoznaš novu kulturu i stekneš prijatelje za ceo život. Učićeš na nov i zanimljiv način, uživaćeš u vannastavnim aktivnostima: muzici, sportu, umetnosti, druženju. Ovo je prilika koju ne treba da propustiš!

Do sada je preko 40 tvojih vršnjaka iz Srbije uspešno prošlo YFU selekciju i učestvovalo u programu razmene učenika sa Nemačkom, Argentinom, Sjedinjenim Državama, Holandijom, Danskom i Švajcarskom. Pokušaj i ti, prijavi se na konkurs za učešće u YFU programu razmene. Prijava na konkurs je neobavezujuća i besplatna.

Uslovi za učešće u programu:

Da tokom trajanja programa imaš između 15 i 18 godina;

Da imaš vrlo dobar ili odličan uspeh u školi i primerno vladanje;

Vrlo dobro ili odlično znanje engleskog jezika;

Da pokazuješ interesovanje za interkulturni dijalog i globalno razumevanje; da si odgovorna, tolerantna, komunikativna, otvorena i prilagodljiva osoba;

Da uspešno prođeš selekciju (intervju);

Za parcijalne stipendije za Francusku (1.500 EUR), Mađarsku (1.150 EUR), Švajcarsku, Holandiju, Belgiju i Brazil (po 1.000 EUR) se možeš prijaviti do 14. februara 2014. godine.

Cena programa obuhvata:

– selekciju i pripremu kandidata (vikend seminar u Srbiji)

– fundraising trening i podršku u traženju stipendija

– zdravstveno osiguranje

– putovanje do odabrane zemlje, putni troškovi na seminare tokom boravka i povratak u Srbiju (povratna avionska karta)

– boravak u pažljivo odabranoj porodici (smeštaj, ishrana, podrška…)

– redovno pohađanje škole (nastavak školovanja u adekvatnoj srednjoj školi odnosno gimnaziji)

– četiri specijalizovana seminara koji ukupno traju nekoliko nedelja

– stalnu podršku i potrebnu pomoć organizacije YFU

Konkurs je otvoren do 14. marta 2014. godine, nakon čega će kandidati biti pozvani na intervju.

Konačnu odluku o učešću kandidata i dobitnicima stipendija doneće YFU. Zainteresovani učenici mogu se javiti kancelariji YFU Srbija, telefonom: 064/11 75 135, 011/ 7550 237, radnim danom od 11 do 17h ili e-mailom: director@yfu.rs i info@yfu.rs

Za više informacija posetite nas na yfu.rs