Home [stipendije] Stipendije za studije u Francuskoj koje dodeljuje Francuski institut

Stipendije za studije u Francuskoj koje dodeljuje Francuski institut

64
0

U zelji da unapredi saradnju izmedju Francuske i Srbije i podstakne mobilnost studenata iz Srbije, Francuski institut u Srbiji je obnovio konkurs za dodelu stipendija za 2014-2015. godinu za studente iz Srbije koji zele da nastave skolovanje u Francuskoj za nivo master II i doktorske studije u komentorstvu. 

 

Trebalo bi da bude dodeljeno oko dvadeset stipendija koje ce pokriti troskove skolarine (u iznosu do 1000 €, osim u izuzetnim slucajevima),  zivota u Francuskoj, kao i socijalnog osiguranja. Studenti koji budu izabrani imace status „stipendiste Francuske Vlade”. 
Stipendije se dodeljuju za: 
– master II, stipendija u trajanju od 10 meseci  
– doktorat, stipendija omogucava da se naizmenicno boravi u Srbiji i u Francuskoj u periodu od 3 uzastopne godine, s tim sto bi student trebalo godisnje da provede u Francuskoj 6 meseci, to jest 18 meseci ukupno, u skladu sa ugovorom o komentorstvu izmedju univerziteta u Srbiji i odabranog Univerziteta u Francuskoj. 

Paznja: S obzirom na veliki broj kandidatura i strogu selekciju preporucljivo je da se kandidati prijavljuju i za  druge programe stipendija da bi povecali svoje sanse da studiraju u Francuskoj.
Pored stipendija koje dodeljuje Vlada Republike Srbije ili fondacije i udruzenja koji postoje u Srbiji, brojne francuske ustanove i preduzeca pruzaju mogucnosti za stipendiranje studenata. 

Za više informacija : www.institutfrancais.rs