Konkurs za najinovativniji pristup promocije prava diskriminisanih grupa u 2012/2013. godini

0
SHARE

GIZ SoSYEP projekat otvara konkurs za svakog ko smatra da je nekim svojim postupkom, nekom akcijom ili idejom doprineo da se prava pripadnika diskriminisanih grupa u Srbiji (HIV pozitivne osobe, Romi, osobe sa invaliditetom, pripadnici LGBT populacije, i dr.) ostvaruju. U poslednjih nekoliko godina u Srbiji se podržava veliki broj projekata koji se bave temom anti-diskriminacije i promocijom prava različitih diskriminisanih grupa, ali promene u stavovima i ponašanju pojedinca i dalje nisu velike. Neka istraživanja čak pokazuju da se stepen diskriminatornog ponašanja prema pojedinim grupama u Srbiji povećao.

Činjenica je da se većina ovih projekata realizuje kroz seminare, radionice i tribine, ali, jesu li to jedini pristupi?

Kroz ovaj konkurs pokušavamo da odgovorimo na pitanje da li promenom načina / pristupa u radu, možemo da proizvedemo neke veće promene.

Ako misliš da je tvoj način delovanja drugačiji, ili ukoliko poznaješ pojedinca / pojedinku koji primenjuju inovativni pristup, prijavi se ili ih prijavi na konkurs i pokaži drugima kako da se uključe u promociju prava diskriminisanih grupa.

Obrazac koji možeš da preuzmeš OVDE popuni i pošalji na e-mail sosyep@giz.de najkasnije do petka 21. juna 2013. godine.

Jer, mi tražimo pojedinca ili pojedinku sa najinovativnijim pristupom promocije prava diskriminisanih grupa u 2012/2013. godini!

Komisiju koja će odabrati najinovativniji pristup čine:

Dr Suzana Paunović, direktorka Kancelarije za ljudska I manjinska prava

Nenad Borovčanin, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta

Prof. Dr Nevena Petrušić, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti

Stanislava Vidović, viša projektna menadžerka GIZ SoSYEP