Home [akcija] Radionica PLES SEĆANJA

Radionica PLES SEĆANJA

47
0

PLAVO pozorište  pozorišna laboratorija poziva zainteresovane na radionicu PLES SEĆANJA
11 – 15. mart 2013.  Plavo pozorište,  
Zgrada BIGZ-a, Bulevar Vojvode Mišića 17, VI sprat               

“Ples sećanja” je radionica namenjena mladim ljudima koji su zainteresovani za savremeno pozorište nezavisno od svoje profesionalne orijentacije. Radionica je zamišljena kao upoznavanje sa bazičnim principima rada u savremenom pozorištu, kao što su osnove rada na telu i glasu, stvaranje improvizacija i glumačkih partitura kroz niz kreativnih vežbi i zadataka, rad sa tekstom, rekvizitom, muzičkim instrumentima i team-building vežbe.

Ovaj rad može biti višestruko koristan i onim mladim ljudima koji nisu profesionalno zainteresovani za glumu, ali imaju interesovanje za igrajući i kreativni pristup komunikaciji, za upoznavanje svog tela i glasa, treniranje volje i inicijativnosti, povećanje koncentracije i prisutnosti, oslobađanje sopstvene energije i prevazilaženje svojih granica u ovim sferama.

Kao i celokupni rad Plavog pozorišta, i radionica “Ples sećanja” se oslanja na iskustva nastala u istraživačkim procesima i laboratorijskom radu reformatora pozorišta XX veka – Konstantina Stanislavskog, Antonena Artoa, Ježija Grotovskog, Euđenija Barbe i Odin Teatra, kao i italijanskog reditelja, Masima Đanetija.     Radionicu vodi glumica Plavog pozorišta Maša Jelić.

Rad će se odvijati od 11. do 15. marta 2013. godine u Plavom pozorištu, u zgradi BIGZ-a na VI spratu, Bulevar Vojvode Mišića 17, Beograd.

Prijave i informacije:  plavopozoriste@hotmail.com, dubravkaplavo@sbb.rs,  
064 489 5334, 061 192 79 11.