Home [treninzi] Studijsko putovanje u Švajcarsku za mlade – Poziv za kanidat(kinj)e

Studijsko putovanje u Švajcarsku za mlade – Poziv za kanidat(kinj)e

65
0

Povodom 50 godina članstva Švajcarske u Savetu Evrope, Ministarstvo spoljnih poslova Švajcarske (FDFA) poziva 50 mladih ljudi da učestvuju u jednonedeljnom studijskom putovanju u ovu zemlju u periodu od 1. do 7. maja 2013. Oni će imati priliku da se upoznaju sa pristupom Švajcarske u pogledu ljudskih prava, vladavine prava i demokratije, posećujući različite švajcarske gradove, odnosno ostvarujući različite kontakte sa predstavnicima institucija i organizacija, između ostalih i Krovne organizacije mladih Švajcarske.

Učesnici/učesnice bi trebalo da budu 18 do 26 godina starosti, da dolaze iz različitih sredina, sa dokazanom posvećenošću suštinskim vrednostima Saveta Evrope i dobrim znanjem nemačkog, francuskog ili engleskog jezika, kao i da dolaze iz organizacija članica KOMS-a.

Više informacija o pozivu i kriterijumima možete preuzeti OVDE.

Forumular za registraciju slati na  info@koms.rs sa naznakom “Za studijsko putovanje u Švajcarsku“.

Rok za prijavljivanje je: 22. 01. 2013.

Poziv za kandidat(kinj)e upućuje Ministarstvo spoljnih poslova Švajcarske (FDFA) u saradnji sa Evropskim Omladinskim Forumom (YFJ). Za proces preselekcije kandidata iz Srbije zadužena je  Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS), dok će konačnu odluku o učesnicima doneti FDFA.