Home [treninzi] GLASNO ZA ZDRAVSTVO – prijavi se!

GLASNO ZA ZDRAVSTVO – prijavi se!

43
0

Borba za bolji zdravstveni sistem u Srbiji i borba protiv korupcije u zdravstvu i dalje su u fokusu aktivnosti Srbije u pokretu. Nastavljamo da se bavimo ovim problemom kroz projekat i kampanju “Kakav je doktor?” Osnovna ideja ovog projekta je stvaranje direktnog i slobodnog kanala komunikacije između lekara i njihovih pacijenata. Kako? Svaki pacient će prijavom na sajtu www.kakavjedoktor.org dobiti mogućnost da oceni odnos lekara prema pacijentu i da ostavi komentar o pruženoj zdravstvenoj usluzi.

Srbija u pokretu takođe namerava da sprovede kampanju društvenog organizovanja odnosno da okupi građane koji su lično zainteresovani za ovu temu kako bi ih podstakli da aktivno koriste sajt i utiču na formiranje njegove sadržine, kao i medijsku kampanju.

Na samom pocetku, u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Užicu, Vranju, Boru u periodu od 20. septembra do 14. oktobra 2012. godine održa emo obuku ”GLASNO ZA ZDRAVSTVO!” o na inima organizovanja građana za borbu protiv korupcije u zdravstvu.

Među polaznicima ove obuke izdvoji emo 50 osoba koje će želeti da se više angažuju na projektu, formiraju tim od minimum troje ljudi, i pokrenu akciju “Glasno za zdravstvo” u svojim gradovima i opštinama. Ovih 50 osoba, pro i će I obuku o društvenom organizovanju I pokretanju ljudi na promene.

Kurikulum obuke preuzet je sa Harvard Univerziteta a od profesora koji je kreator ovog modela, Maršala Ganca .

Za pocetak, zainteresovani građani treba da popune formular http://tiny.cc/zzp3jw i prijave se za pohađanje obuke. Izabrani kandidati bi e kontaktirani najkasnije 10 dana pre održavanja obuke.