POZIV ZA VOLONTERE NA PROJEKTU “BUDI RODITELJ – BUDI ODGOVORAN!”

0
SHARE
djitra2Organizator volonterskog programa: je NVO “Veza”, iz Beograda, neprofitna i humanitarna organizacija usmerena na rad sa korisnicima droga, radeći na sprečavanju širenja infekcija HIV-om Hepatitisom B, C, kao i polno prenosivih infekcija.

Bišnjička 28, 11060 Beograd, 3291- 916, vezango@gmail.com
O projektu: NVO Veza sprovodi projekat „Budi roditelj – budi odgovoran/na”, sa opštim ciljem pružanja podrške korisnicima/cama ka razvijanju i održavanju koncepta odgovornog roditeljstva.
• Razvoj roditeljskih veština
• Preventivno delovanje u odnosu na zanemarivanje/zlostavljanje dece
• Razvijanje kompetencija i veština roditelja iz IKD populacije i njihovih supružnika
• Građenje mostova ka institucijama sistema
U sklopu projekta otvoren je volonterski program i to sa sledećim zadacima:
1. Asistencija – podrška  terenskoj radnici pri organizaciji outreach rada na terenu
2. Asistencija – podrška  socijalnoj radnici pri organizaciji i sprovođenju radionica sa korisnicima/cama programa
3. Podrška u vođenju grupa (opservacija, priprema i podela materijala, evaluacionih listova) i u moderaciji diskusija
4. Pomoć pri odlasku na teren, organizovanju, motivisanju i praćenju korisnika tokom  sedam meseci trajanja projekta,
Rad sa volonterima i priprema: SVI odabrani volonteri/ke će proći obuku za osnove Terenskog rada sa populacijom injektirajućih korisnika/ca droga (IKD) i Osnovama programa smanjenja štete i dobiti sertifikat NVO Veze o ovom treningu.
Vreme angažovanja: Očekujemo da se volonteri uključe na svih 7 meseci (jun – decembar), 2-6 sati nedeljno, najviše 3 dana nedeljno.  Naravno, u dogovoru sa organizatorima volonteri će moći da naprave pauzu ako u toku leta planiraju odmor van Beograda.
Profil volontera: Nije neophodno nikakvo prethodno znanje ili veština za obavljanje ovog posla. Bitno je samo da volonteri žele da nauče i da pomognu. Sve potrebne informacije volonteri će dobiti na obuci, a u toku programa će imati podršku koordinatora volontera. Ukoliko ste studenti psihologije, FASPER-a, ovo vam može biti odličan način da se upoznate sa jednom od ranjivih grupa sa kojom ćete možda i profesionalno raditi. Ukoliko nikad niste upoznali nekoga ko koristi ili je koristio drogu, imate priliku da svojim prijateljstvom ostavite svoj trag u njihovom životu i napravite razliku.
Broj volontera: 10
Šta volonter može da očekuje od programa:
– da bude deo tima
– zanimljiva poznanstva sa socijalni radnicima, psiholozima
– da bude deo dinamičnog, društveno angažovanog i kreativnog tima
– potvrdu o volontiranju I učešću na treningu “Terenski rad sa populacijom injektirajućih korisnika/ca droga (IKD) i Osnove programa smanjenja štete”.
Rok i način prijavljivanja:
Prijava traje dok ima mesta! Javite se što pre! Obuka se planira već ovih dana, početkom juna.
Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije su zaduženi za regrutaciju volontera: Bulevar umetnosti 27, Novi Beograd, www.mis.org.rs, vss@mis.org.rs. Selekciju će uraditi NVO “Veza”