Home [njuz] R Point na Exitu

R Point na Exitu

65
0

rpointstepsNa MTV bini predstojećeg novosadskog festivala, 12. jula u 21 čas, nastupiće učesnici poduhata R Point koji je okupio hip-hop grupe koje čine mladi romske nacionalnosti.
To su grupe Crazy Steps Crew (na slici), BBC, Flying Crew, URAN, Cement, Sekundarne sirovine i Magic Steps. Oni predstavljaju novi pravac domaćeg hip hopa, mešavinu romskih melodija i tvrdih bitova, stihove na romskom, nemačkom, engleskom, švedskom i turskom, kaže se u saopštenju R Pointa.
R Point je i udruženje koje je do sada organizovalo veliki broj muzičkih i plesnih radionica, u kojima romska deca i tinejdžeri uz nadzor profesionalnih muzičara sami komponuju muziku i pišu tekstove.
Cilj te radionice je da se umanje predrasude vezane za romsku zajednicu, a mladi Romi su po prvi put dobili priliku da pokažu talente. Ovo je jedna od retkih prilika da romska deca realizuju svoje talente i izbore priznanje i podršku drustva, navodi R Point.
Među domaćim izvođačima koji su im značajno pomogli ističu se Vlado Georgiev koji je deci ustupio svoj studio, te Beogradski Sindikat koji je organizovao zajednički koncert sa bendovima R Pointa.