Home [konkursi] KONKURS – STOP elektronskom nasilju

KONKURS – STOP elektronskom nasilju

49
0
starNezavisna omladinska organizacija Rume i ove godine nastavlja sa projektima iz oblasti prevencije i sprečavanja elektronskog nasilja. Nakon uspešno realizovanog projekta “Dosta E-Nasilja”, ove godine, u periodu od sredine aprila do početka avgusta, realizovaćemo projekat „STOP elektronskom nasilju – trening za vršnjačke edukatore“ uz finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine.

Projekat za cilj ima podizanje nivoa svesti mladih svih uzrasta sa teritorije AP Vojvodine, o pojmu i načinima prevencije elektronskog nasilja („cyberbullying“), putem organizacije treninga za obuku vršnjačkih edukatora i organizovanjem do 5 tribina u gradovima i opštinama iz kojih će biti odabrani polaznici treninga po konkursu, kao i putem virtuelnog informativnog centra na internetu. Projektom želimo da pomognemo mladima da prepoznaju problem sa kojim se sve više sreću pri korišćenju savremenih vidova komunikacije, kao i da im ukažemo na načine prevencije i zaštite od zlostavljanja ovakve vrste. Projektom se stvara neformalna mreža vršnjačkih edukatora koji će dalje u svojim sredinama vršiti edukaciju mladih na ovu temu.
U sklopu projekta u Rumi će biti organizovan jednodnevni trening za vršnjačke edukatore koji dolaze iz različitih organizacija civilnog društva sa teritorije AP Vojvodine. Nakon toga, uz našu pomoć, organizacije koje su poslale svoje aktiviste i/ili članove će organizovati tribine u svojim mestima koje će realizovati njihovi polaznici kursa.
Organizacije koje žele da upute svoje kandidate treba da iskažu spremnost za organizaciju ovakve aktivnosti u svojoj opštini ili gradu. Od organizacija se očekuje da prilikom realizacije događaja obezbede prostor za održavanje tribine na kojoj će biti prisutno od 30 do 50 mladih. Planirano trajanje aktivnosti po gradovima je oko 2 sata po tribini.

Edukacija za vršnjačke edukatore zakazana je za subotu 12. maj 2012. godine u 9h i trajaće najkasnije do 18h. Sve ostale aktivnosti planiraće se u dogovoru sa organizacijama nakon tog datuma.

U skladu sa projektom i predviđenim aktivnostima, Nezavisna omladinska organizacija Rume, raspisuje:
K O N K U R S
za učešće pojedinaca na edukaciji iz oblasti prevencije elektronskog nasilja
i organizacija u realizaciji projektnih aktivnosti
Ko može da se prijavi?
Na konkurs se mogu prijaviti aktivisti i aktivistkinje, članovi i članice omladinskih udruženja i udruženja za mlade starosti 15 do 30 godnia čije su organizacije registrovane na teritoriji AP Vojvodine i koji imaju saglasnost organizacije za učešće na ovom projektu. Organizacije koje upute svoje kandidate / kandidatkinje, saglasne su da se u periodu od druge polovine maja, do kraja juna realizuje jedna tribina na temu prevencije elektronskog nasilja u trajanju od 2 do 3 sata u njihovom mestu ili gradu za 30 do 50 učesnika.
Koliko kandidata / kandidatkinja može da se prijavi iz iste organizacije?
Ne postoji ograničenje u broju poslatih prijava na konkurs po organizaciji. Ukupno će biti odabrano do najviše 4 osobe iz svake od organizacija, bez obzira na broj pristiglih prijava (ukoliko je konkurisalo više od 4 osobe iz iste organizacije). Po konkursu može biti odabrano više kandidata / kandidatkinja iz različitih organizacija iz istog mesta (npr. 4 kandidata iz 3 organizacije iz istog mesta).
Koja znanja i iskustva su neophodna da bi se kandidati / kandidatkinje prijavili?
Poželjno je da organizacija koja upućuje kandidate / kandidatkinje ima iskustva u realizaciji sličnih edukativnih programa, a bilo bi dobro da kandidati / kandidatkinje koji žele da se prijave na konkurs poseduju elementarno znanje iz ove oblasti i interneta. Znanja i iskustva svakako idu u prilog kandidatima / kandidatkinja i organizacijama, ali nisu nužni.
Zašto kandidati / kandidatkinje moraju da imaju preporuku?
Kandidati / kandidatkinje za učešće u projektu moraju imati preporuku organizacije radi kasnije realizacije aktivnosti u mestu u kojem organizacija ima sedište. Nakon završene obuke, u mestima organizacija iz kojih dolaze učesnici biće organizovane tribine. Zbog toga će pre konačnog odabira kandidata / kandidatkinja  sve organizacije biti kontaktirane i sa njima potpisan protokol o saradnji i realizaciji daljih aktivnosti. Zbog skromnog budžeta nismo u mogućnosti da zakupimo prostor za održavanje tribina, te nam je potrebna pomoć u realizaciji ovih aktivnosti. Organizacije koje žele da učestvuju na projektu, moraju biti spremne da obezbede prostor za kasniju realizaciju aktivnosti u njihovom mestu, a adekvatnim prostorima smatramo mesne zajednice, škole, sale i druge prostore za čije korišćenje nije potrebna novčana naknada.
Ko snosi troškove organizacije događaja?
NOOR snosi troškove dolaska i odlaska učesnika i učesnica na edukaciju (po principu refundacije), troškove njihove ishrane, troškove izrade promotivnog materijala i dolaska na realizaciju aktivnosti po gradovima.
KAKO DA SE PRIJAVIM ZA UČEŠĆE NA TRENINGU?
Prijave se vrše isključivo putem formulara na našem sajtu klikom na ovaj link ili klikom na dugme APPLY NOW!
Prijva na konkurs
Ukoliko ste kao organizacija ili pojedinac zainteresovani za učešće u ovom projektu ili imate dodatnih pitanja, kontaktirajte nas putem e-maila na adresu: office@noor.org.rs
KONKURS JE OTVOREN DO: 05.05.2012. u 12h.
Rezultati konkursa biće objavljeni do 09.05.2012.