Home [njuz] Onlajn nedelja

Onlajn nedelja

47
0

student2Onlajn nedelja je kampanja širenja pismenosti u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija u kojoj učestvuje preko 50 zemalja iz Evrope već i iz Azije i Afrike i preko 25.000 organizacija. Obeležava se od 26. do 30. marta.

 

Ovogodišnji cilj kampanje je omogućiti da se 200.000 Evropljana koji nikada ranije nisu koristili računar i Internet upoznaju sa ovim tehnologijama i počnu da ih koriste. Zemlje se takmiče u dostizanju što većeg broja učesnika kampanje, ujedno stremeći ka istom zajedničkom cilju, a to je da se što više ljudi koji su još uvek digitalno nepismeni uključi u informaciono društvo.

U Srbiji je nacionalni koordinator ove kampanje IAN Međunarodna mreža pomoći koja kroz svoj IAN Telecentar više od 10 godina radi na promociji i podizanju nivoa digitalne pismenosti u našoj zemlji. U toku ove nedelje IAN otvara vrata svojih učionica i pruža podršku za sve koji žele da se po prvi put upoznaju sa računarom i Internetom.

Kampanju ćete podržati klikom na Brojač na sajtu kampanje, a u toku kampanje možete i proveriti kakav ste e-Virtuoz u poslovnom okruženju, besplatno polagati ispite za ECDL – Međunarodnu kompjutersku vozačku dozvolu u IAN Telecentru, ili jednostavno doći u IAN Telecentar i napraviti prve digitalne korake.

Odvojite malo vremena i u toku ove nedelje pomozite baki, deki, komšinici, drugaru, tati, mami. teči, sestri. koji nikada nisu seli za računar i ne znaju za nepresušni izvor informacija, znanja i zabave koji se zove Internet, da naprave prve korake ka digitalnom uključivanju i poboljšanju kvaliteta života.