Home [akcija] SEDMO TAKMIČENJE U BESEDNIŠTVU “BESEDE U ZORANOVU ČAST”

SEDMO TAKMIČENJE U BESEDNIŠTVU “BESEDE U ZORANOVU ČAST”

76
0

foto6Fondacija “Dr Zoran Đinđić” i Demokratska stranka, pozivaju sve zainteresovane da se prijave za učešće na takmičenju Besede u Zoranovu čast, koje se po sedmi put održava u znak sećanja na prvog demokratskog premijera Srbije dr Zorana Đinđića.

Tema ovogodišnjeg takmičenja je citat Zorana Đinđića Reforme u Srbiji mogu da uspeju samo ako osećanje nade i volje pobedi nad osećanjem praznog mudrovanja i cinizma.

Promovišući vrednosti moderne i evropske Srbije koje je definisao upravo dr Zoran Đinđić, želimo da omogućimo mladim ljudima između 18 i 30 godina, bez obzira na njihovu stranačku, nacionalnu, versku ili polnu pripadnost, da iskažu svoje liderske potencijale i unaprede veštine besedništva.

Pravila takmičenja, raspored kvalifikacija i prijave na: www.ds.org.rs/besednistvo. Više informacija na: besednistvo@ds.org.rs ili na Facebook i Twitter nalozima.

Regionalna kvalifikaciona takmičenja biće održana u Kikindi, Kragujevcu, Pančevu, Kraljevu, Zrenjaninu, Užicu, Novom Sadu, Vranju, Beogradu, Subotici, Nišu, Leskovcu, Staroj Pazovi, Svilajncu, Sremskoj Mitrovici. Pobednici regionalnih kvalifikacija odmeriće snage u polufinalu, a po četiri prvoplasirana takmičara sa polufinalnih takmičenja boriće se svojim besedničkim veštinama na finalnom takmičenju 12. marta 2012. u Beogradu.