Home [konkursi] Konkurs za dokumetarce

Konkurs za dokumetarce

49
0

film5Fond Sandens instituta za dokumentarni film raspisao je konkurs za autore dokumentarnih filmova iz celog sveta, čiji će projekti ove godine biti podržani u dve kategorije sumama do 20.000 i do 50.000 dolara

 

Svi zainteresovani autori trebalo bi da svoju aplikaciju pošalju do 9. februara 2012, a odluka Sandens fonda očekuje se početkom juna.

U prvoj kategoriji razmatraće se projekti između razvojnog i predprodukcionog nivoa, a u drugoj produkcija i postprodukcija filmova.

Sandens institut dvaput godišnje raspisuje konkurse za podršku dokumentarnim filmovima.

Fond godišnje pregleda između 1.400 i 2.000 predloga iz celog sveta, a finansira realizaciju između 35 i 50 filmova.

U saopštenju Fonda navodi se da on ohrabruje “raznoliku razmenu ideja koje su ključne za podstrek otvorenom društvu i javnom dijalogu o savremenim temama”.

Navodi se da prednost imaju filmski autori u čijim projektima dolaze do izražaja umetničke i inovativne tehnike pričanja priče, teme od globalnog značaja, kao i savremene socijalne teme.

Svi zainteresovani autori o konkursu mogu više da saznaju na sajtu Sandens fonda.

Osnivač i predsednik Sandens instituta je glumac i reditelj Robert Redford koji je pokrenuo i najveći festival nezavisnog filma u SAD – Sandens filmski festival koji se održava jednom godišnje u Juti.

“Oni koji pričaju priče proširuju naše umove, podstiču ih, provociraju, inspirišu i, konačno, povezuju nas”, rekao je svojevremeno Redford.

Sandens fond je do sada novčano podržao 500 filmova iz 61 zemlje.

Izvor: Beta