Home [konkursi] Konkurs za studente/studentkinje fakulteta društvenih usmerenja za posetu Prištini

Konkurs za studente/studentkinje fakulteta društvenih usmerenja za posetu Prištini

78
0
racunar3Inicijativa mladih za ljudska prava (Inicijativa) raspisuje konkurs za posetu Prištini, koja će za šestoro mladih iz Srbije biti organizovana od 2. do 5. novembra 2011. godine. Konkurs je otvoren za studente/studentkinje fakulteta društvenih usmerenja, aktivne u političkim i organizacijama civilnog društva, zainteresovane za dnevno-politička dešavanja u Beogradu i Prištini.

Odabrani učesnici/učesnice imaće priliku da posete kosovske institucije i razgovaraju sa predstavnicima političkih stranaka, medija i drugih organizacija relevantnih za politički život na Kosovu. Tokom posete biće organizovan sastanak sa političkim predstavnicima srpske zajednice u Gračanici.

Prednost imaju mladi koji ranije nisu putovali na Kosovo.

Inicijativa snosi troškove puta i boravka u Prištini.

Aplikacioni formular poslati na jasmina@yihr.org do petka 28. oktobra 2011. godine.

Poseta se organizuje u okviru Viziting programa Inicijative mladih za ljudska prava u kojem je od 2003. godine učestvovalo više od 2000 mladih sa Kosova i iz Srbije. Cilj ovog programa jeste rušenje “zida” između kosovskog i srpskog društva i pružanje prilike mladima da kroz direktno iskustvo života u Prištini/Beogradu upoznaju stvarnu situaciju i društvene promene u Srbiji i na Kosovu.

Za dodatne informacije možete kontaktirati Jasminu Lazović na jasmina@yihr.org ili telefonom na 0113035145.