Home [konkursi] Konkurs za književnu nagradu Stevan Pešić

Konkurs za književnu nagradu Stevan Pešić

54
0

mladi10Konkurs za nagradu “Stevan Pešić” za najbolje književno delo na srpskom jeziku u žanrovima i u duhu koje je zastupao književnik Stevan Pešić, otvoren je do kraja jula 2011. godine.

Konkurs su raspisali Gradska biblioteka u Novom Sadu i Mesna zajednica Kovilj, a nagrada će biti dodeljena najboljem književnom delu koje je objavljeno u vremenskom periodu između dva konkursa, saopštilo je Udruženje književnika Srbije. Žiri nagrade će odluku o dobitniku saopštiti tokom jeseni, a nagrada, koju čini povelja i novčani iznos, će biti uručena u okviru manifestacije “Memorijal Stevana Pešića” koja se održava svake godine u decembru mesecu u Kovilju.

Zainteresovani mogu da pošalju po tri primerka knjige na adresu Gradske biblioteke Novi Sad (Dunavska 1), sa naznakom “Za nagradu ‘Stevan Pešić'”.

Nagrada “Stevan Pešić” ustanovljena je radi podsticanja razvoja savremene srpske književnosti u žanrovima koje je zastupao preminuli pisac Stevan Pešić (1939-1994), a to su: poezija, esej, putopis, proza i drama.