Home [treninzi] MIR ILI PRAVDA?“ Napredno promišljanje rada na Suočavanju s prošlosti

MIR ILI PRAVDA?“ Napredno promišljanje rada na Suočavanju s prošlosti

51
0

core.jpegU periodu od 15 – 20. jula/srpnja 2007. godine održat će se skup “Mir ili pravda” posvećen mladim osobama i njihovom jačanju za rad na lokalnom i na regionalnom nivou u mestu Hajdukovo (severna Vojvodina, nedaleko od Subotice) hotel „Vinski Dvor”. Ovo je šesti po redu regionalni skup/trening posvećen mladim osobama i njihovom

angažovanju na temama iz područja Suočavanja s prošlošću u organizaciji Quaker Peace and Social Witness.

QPSW je prošao kroz neke organizacione promene, tako da sada umesto QPSW, u BiH program ide kroz organizaciju TERCA, a u Hrvatskoj kroz Miramida Centar. Ali – nas troje smo i dalje tu: Goran Bubalo (TERCA – BiH), Goran Bozicevic (Miramida Centar – Hrvatska) i Zorica Trifunovic (QPSW – Srbija).

Sam naziv skupa „Mir ili pravda?“, govori da ćemo se baviti dilemama – kako onima koje se odnose na celo društvo i izgradnju mira, tako i onima sa kojima se suočavamo u svakodnevnom radu.

Budući da već četvrtu godinu radimo sa mladima na temu Suočavanja s prošlošću, gornja starosna granica učesnika/ca je pomerena sa 25 na 30 godina. Ovim želimo da damo prostor učesnicima/ama naših prvih skupova i drugim/a koji su kao vrlo mladi/e počeli/e da se bave temama iz oblasti Suočavanja s prošlošću.

Ako imate između 18 i 30 godina, već ste aktivni u nekom radu na Suočavanju s prošlošću, a želite da ojačate svoje znanje, proširite i razmenite saznanja, upoznate druge koji/e se ovim bave, molimo vas ispunite priloženu „Prijavu za skup” i pošaljite je najkasnije do 2. jula/srpnja 2007. godine.

Skup će biti održan u mestu Hajdukovo (severna Vojvodina, nedaleko od Subotice) hotel „Vinski Dvor”, u periodu od 15 – 20. jula/srpnja 2007. godine. Radiće se radioničarski u velikoj grupi i u malim grupama.

Prispele prijave odrediće broj i sastav učesnika/ca ovogodišnjeg skupa mladih. Radni jezici – BHS (bosanski, hrvatski, srpski) i drugi srodni. Organizatori snose troškove puta i boravka.

U prilogu se nalazi prijavnica i program skupa "Mir ili pravda?".

 – attach_pozivi_konkursi_2818_1.doc (66.5 KB)
attach_pozivi_konkursi_2818_2.doc (41.5 KB)