Home omladinska politika O zakonu o mladima u junu

O zakonu o mladima u junu

42
0

mjuza1Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković rekla je danas u Novom Sadu da se nada da će Skupština Srbije u junu na vanrednoj sednici raspravljati o zakonu o mladima.

Na sastanku sa predstavnicima lokalnih kancelarija za mlade iz Vojvodine, Samardžić-Marković je rekla da Ministarstvo na taj način želi da utemelji “i zakonsku osnovu za osnivanje kancelarija za mlade, a zakon predviđa i stvaranje krovne kancelarije koja će omogućiti umrežavanje mladih širom Srbije”.

Ona je dodala “Ministarstvo planira nove konkurse, koji će biti koncipirani tako da podstiču saradnju, partnerstvo i povezanost među kancelarijama i kretanje mladih unutar zemlje putem razmena i volonterskih akcija”.

Samardžić-Marković je kazala da bi konkursi trebalo da obuhvate i veoma važnu komponentu osposobljavanja mladih za pisanje projekata, jer “kada Srbija uđe u Evropsku uniju, na taj način će moći da se uključe u korišćenje fondova”.

Državna sekretarka u Ministarstvu omladine i sporta Ivana Kovačević rekla je da će i ove godine u okviru konkursa “Mladi su zakon” biti finansirano oko šest akcija u svakom okrugu u Vojvodini i da će tako gotovo svaka Kancelarija dobiti priliku za novčanu podršku.

“Na ovom konkursu maksimalan iznos koji će biti dodeljivan za sprovođenje akcija biće do 100.000 dinara”, dodala je Kovačevićeva.

Izvor: RTV