Home [akcija] MLADGRAD 2011.

MLADGRAD 2011.

40
0
mladi5Povodom Međunarodnog dana mladih 12-tog avgusta 2011. godine, Građanske inicijative po drugi put organizuju dodelu priznanja MLADGRAD. Priznanje se dodeljuje lokalnim samoupravama i omladinskim inicijativama koje su najviše doprinele unapređenju položaja mladih u lokalnoj zajednici.

Dodela priznanja se organizuje u partnerstvu sa Ministarstvom za omladinu i sport, Ministarstvom za ljudska prava i državnu upravu i lokalnu samoupravu,  Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID), Institutom za održive zajednice (ISC), UNICEF-om, Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Međunarodnom organizacijom  za migracije (IOM), Međunarodnom organizacijom rada (ILO) i Nemačkim društvom za internacionalnu saradnju (GIZ).

Nagrada MLADGRAD ustanovljena je 2010. godine. Cilj nagrade je da se oda priznanje za ukupan doprinos lokalnih samouprava unapređenju položaja mladih na lokalu i taj doprinos učini vidljivim široj javnosti. Osim toga, cilj nagrade je da podstakne lokalne samouprave da učine više na unapređenju položaja mladih.

MLADGRAD 2011. biće dodeljen u sledećim kategorijama:

1. Nagrada za lokalnu samoupravu za ukupan doprinos unapređenju položaja mladih u lokalnoj zajednici;
2. Nagrada za lokalnu samoupravu za dodeljeni javni proctor omladinskoj inicijativi u lokalnoj zajednici;
3. Nagrada za lokalnu omladinsku organizaciju/neformalnu grupu/inicijativu za doprinos unapređenju saradnje između lokalne samouprave i mladih;

Specijalno priznanje biće dodeljeno u sve tri kategorije za doprinos unapređenju položaja mladih iz marginalizovanih grupa, ukoliko bude odgovarajućih nominacija.

Nominovanje će biti organizovano online preko veb portala mladgrad.rs. Nominacije mogu podneti:

 Lokalne samouprave
 Omladinske organizacije/grupe/inicijative ili organizacije koje se bave mladima
 Međunarodne organizacije

Lokalne samouprave i omladinske organizacije/grupe/inicijative ili organizacije koje se bave mladima mogu nominovarti i sebe u odgovarajućim kategorijama.

Nominacije će se dostavljati online u formularu koji će biti objavljen na dan otvaranje procesa nominacija (1. jun 2011. godine).

Javno glasanje će biti organizovano i preko veb portala mladgrad.rs i ovi glasovi će se računati prilikom donošenja odluke o dobitnicima priznanja.

Nominacije će biti otvorene od 01. do 30. juna 2011. godine.

Izvor: GI