Home [njuz] „DANI KARIJERE“ SU PRED TOBOM!

„DANI KARIJERE“ SU PRED TOBOM!

52
0

book2Koliko je značajno praviti nove korake i ići napred, toliko je značajno i povremeno zastati i odlučiti se za pravac svog kretanja. Organizovanjem edukativnih radionica, pod nazivom „Dani karijere“, „Career Days“ sajam edukacije, praksi i poslova, mladim ljudima tu mogućnost i otvara.

Edukativne radionice postoje sa namerom da studentima olakšaju korake do zaposlenja i definišu njihov najbolji pravac. Konkretno, održavaće se tri vikenda uzastopno, u periodu od 19. marta do 3. aprila. Svaki vikend značiće drugačiju lokaciju kao i drugačije teme i kapacitete. Prvi blok radionica, 19. održaće se u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Beogradu sa mogućnošću prijema 50 polaznika. Drugi blok, 26.,27. mart, će se održati u prostorijama Opštine Savski Venac sa mogućnošću prijema 70 kandidata. Poslednji blok radionica, 2.,3. april, će biti održan u prostorijama Opštine Voždovac i moći će da primi 140 kandidata. (2 dana po 70 učesnika). Kao što je već naglašeno, svaki od tri bloka nastave sa sobom nosi drugačije teme. Tako, tokom prvog vikenda polaznici mogu da saznaju više o tome koja prava imaju prilikom zaposljavanja,. U drugom bloku sledi edukacija o uspešnom vođenju intervjua, pisanju CV-ja, proceni sopstvene zapošljivosti i najboljem načinu prezentovanja poslodavcu. Poslednje dve teme vezuju se za planiranje karijere i pokretanje sopstvenog biznisa.

Za učešće na radionicama je potrebno prijaviti se preko mejl adrese koju možete naći na zvaničnoj veb prezentaciji sajma www.careerdays.rs. Tamo se takođe mogu naći dodatni detalji u vezi sa sajamom i organizacijom radionica. Ne postoje striktni kriterijumi za selekciju kandiata. Najvažnija je volja i želja mladih ljudi da rade na svojoj budućnosti, pa će aplikacije biti otvorene dok se kapaciteti ne popune.

„Career Days“ se organizuje već sedamnaesti put zaredom, a u svojoj tradiciji prvi put ima dve značajne novine: ekološku dimenziju i edukaciju. Sa tim u vezi, „Career Days“ poziva sve mlade ljude da svoj CV proslede elektronskim putem preko sajta sajma www.careerdays.rs i tako pomognu da svi zajdeno budemo održivi. Podaci koji studenti dostave će se čuvati u bazi podataka dostupnoj tokom cele godine svim firmama učesnicama. Edukativna dimenzija se sprovodi kroz radionice i mogućnost studenata da tokom sajma pitaju sve što ih interesuje i dođu do informacija koje su im potrebne. Ostaje samo da more mogućnosti koje se ovom prilikom pružaju budu iskorišćene. Srećno!