Home [treninzi] POZIV NA TRENING ZA KORIŠĆENJE METODA TEATRA U EDUKACIJI

POZIV NA TRENING ZA KORIŠĆENJE METODA TEATRA U EDUKACIJI

55
0

vesti1U cilju podizanja svesti među mladima o reproduktivnom i seksualnom zdravlju pozivamo vas na učesšće u treningu za korišćenje metoda teatra u edukaciji mladih. Trening je deo projekta „Pristup uslugama koje tretiraju polno i reproduktivno zdravlje za raseljene i Rome, žene i mlade na jugu Srbije“ u kojem se već tri godine aktivno koriste tehnike upotrebe teatra u edukaciji mladih. Rezultat ovog rada jesu edukativne predstave na ovu temu.

Ovaj projekat finansiraju Evropska unija i CARE Nemačka – Luksemburg, a sprovode ga u partnerstvu CARE Srbija i partnerske NVO Nexus, Centar E8, Narodni parlament i Generator. Projekat ima za cilj da se, kroz rad na unapređenju polnog i reproduktivnog zdravlja, poboljša nivo zdravstvene usluge i zaštite raseljenih ljudi i romske populacije u južnoj Srbiji.

Cilj treninga jeste širenje znanja o seksualnom i reproduktivnom zdravlju i podizanje svesti među mladima na ove teme kroz korišćenje metoda teatra u edukaciji. Krajnji rezultat treninga biće predstava koju će kreirati učesnici uz pomoć trenera. Predstava će biti održana u Beogradu, nakon treninga.  

Vreme održavanja treninga: -trening će se održavati selektivno, počev od subote 19.3.-20.3., pa 26.3.-27.3. i prvog vikenda u aprilu, tj. 2.4.-3.4.  

Mesto održavanja treninga:

-trening će se održati u prostorijama u centru Beograda, (kandidati/kinje čije prijave budu prihvaćene biće obavešteni o tačnoj adresi)

Ko može da se prijavi:

-na trening mogu da se prijave svi zainteresovani koji imaju između 15 i 25 godina,

-koji mogu da prisustvuju svim delovima treninga,

-koji imaju iskustva u edukaciji mladih (nije neophodno prethodno iskustvo u korišćenju metoda teatra)

 

Ukoliko želite da postanete deo tima koji se bavi ovim osetljivim temama i da kroz upotrebu teatra u edukaciji mladih širite poruku o važnosti znanja o seksualnom i reproduktivnom zdravlju, dobrodošli ste da se družite sa nama. Potrebno je da pošaljete svoju kratku biografiju i motivaciono pismo na dramska-edukacija@googlegroups.com najkasnije do 10.3.2011. Takođe, ukoliko imate dodatnih pitanja, ista možete slati na gore navedeni mail.