Home [njuz] Exit Main Stage After 2

Exit Main Stage After 2

41
0

ltj_mc_conradNa EXITu ćemo imati priliku da, u okviru After 2 programa na glavnoj bini, posle pet godina ponovo uživamo u nastupu britanskog jazz-bass maestra LTJ Bukema i MC Conrada, ali ovog puta će njih dvojica iz Novog Sada poneti "Progression Sessions EXIT" DVD, jedanaestu po redu kompilaciju remiksa.

Čovek za čiju muzičku viziju kažu da postiže uspeh u svakoj oblasti koju odluči da istraži – LTJ Bukem, nastupiće sa MC Conradom na Exit festivalu, u subotu, 14. jula.

Protekle zime i proleća Bukem i MC Conrad su se zagrevali u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i na festivalu Future Music u Australiji, a tokom aprila na američkoj turneji.

LTJ Bukema ne treba posebno predstavljati. Ipak, ovo je čovek koji je osnovao Good Looking Drum and Bass etiketu, koncept nastao iz njegovog strastvenog verovanja da jedinstveni muzički zvuk zahteva platformu.

LTJ Bukem postigao je prve uspehe u svim oblastima drum’n’bass pokreta još krajem osamdesetih godina. Vrhunski breakbeat DJ inspiraciju je pronašao u fusion jazz facama sedamdesetih kao što su Lonnie Liston Smith i Chick Corea, ali i u elegičnom čikaškom hausu i ćudljivom detroitskom tehnu.

Retko se dešava da je drum and bass MC jednako popularan kao i DJ sa kojim nastupa, kao što je to slučaj sa MC Conradom. Tome su između ostalog doprineli njihovi potpuno komplementarni stilovi. Nastupajući zajedno još od početka devedesetih njih dvojica su bili svedoci promena kroz koje je drum and bass prolazio: od andergraunda do komercijale i na kraju do veoma važnog i cenjenog muzičkog žanra.

 

Dynamite MC & Zinc b2b Friction

Tvorac rečenice „Serbia are you ready fot the future?“ Dynamite MC će sa Zinc b2b Friction nastupiti u okviru After 2 programa 13. jula na glavnoj festivalskoj bini.

Dynamite MC trenutno očekuje izlazak svog novog albuma pod nazivom "Styles Galore". Ovaj sjajni drum ‘n’ bass i hip hop MC karijeru je započeo 1993. godine kada je svojim veštinama ispred mikrofona impresionirao Roni Sizea i DJ Krusta i ubrzo postao član Full Cycle ekipe. Kao deo drum ‘n’ bass grupe Reprezent 1997. godine dobio je muzičku nagradu Mercury za album New Forms.

Publika ga prepoznaje po numerama Who Told You, Dirty Beats, Brown Paper sa Reprezent and Hotness… Zajedno sa njim na bini za gramofonima radiće jedan od najtalentovanijih mladih disk džokeja engleskih rejvova DJ Friction i odlični britanski drum n bass/breakstep DJ Zinc,  koji je karakterističan po sjajnom mešanju drum and bass stilova.

 

STANTON WARRIORS

Bristolski duo Stanton Warriors vrteće ploče na EXITu 12. jula, ali na glavnoj bini u okviru after 2 programa. Dvojac čine Dominic Butler (DJ) i Mark Yardley (producent) koji svoje muzičko stvaralaštvo opisuju kao fuziju elektra, breakbeata i 2-step UK garagea.

Pošto im je dosadilo da rade za druge muzičare odlučili su se da naprave zaokret i urade lično izdanje. Prvu albumsku kompilaciju The Stanton Session objavili su u 2001, dok se druga The Stantion Session Vol. 2 na tržištu pojavila u protekloj godini što im je omogućilo da dobiju poziv za Fabric Live 30. Tada je nastao intelektualni breakbeat. Automatski su postali miljenici izvođača kao što su Basement Jaxx, Missy Elliiot, Artful Dodger, Busta Rhymes, Fatboy Slim, Chicken Lips, Azzido Da Bass, Mylo, Freeform Five i Apollo 440.

Album The Stanton Session je dobitnik Dancestar nagrade u čijoj su nominaciji bili Fatboy Slim i Deep Dish. Nakon ove, Muzik Magazine ih je takođe nagradio. Ovog puta pobedlili su imena kao što su Dave Clarke i Danny Tenaglia.

Vlasnici najprodavanijeg breakbeat miksa svih vremena Stanton Warriors očekuju vas na Petrovaradinskoj tvrđavi.

 

PENDULUM DJ SET & MC VERSE

 Pendulum, australijski drum and bass producenti nastupiće prvi put na festivalu Exit sa svojim DJ setom, a publika će moći da prati njihov nastup na glavnoj festivalskoj bini u nedelju, 15. jula. Trenutno se spremaju  za učešće na Glastounbury festivalu gde će nasupiti na Dance bini dok ujedno pripremaju svoj drugi studijski album koji bi trebao da se pojavi do kraja leta za Breakbeat Kaos etiketu.

Članovi Penduluma Rob Swire, Gareth McGrillen i Paul Harding zajedničkikm snagama radili su  brojne remixe za druge umetnike, dok su oni publici najprepoznatljiviji po remixu Voodoo People ( Prodigy) koji je uvek na njihovoj set listi. DJ Hype koji je već gostovao na Exitu, uradio je remix za pesmu Tarantula ( Pendulum).

Nakon emitovanja na radiju BBC numera Slam postala je hit i dospela na 34 mesto UK Singels Chart.

U 2005 su izdali debi album Hold Your Colour, koji je kod publike je prošao sjajno jer je po prodaji proglašen za najprodavaniji drum and bass album svih vremena. Samo u UK prodat je u 100 000 primeraka.

Dobitnici su  nagrada kao što su Tune of the Year ( za numeru Vault) i Best Breakthrough Producers. O drum and bass sceni u Srbiji kažu da jako dobra i da je razvijenija u odnosu na neka mesta u Americi gde su nastupali.