Home [treninzi] Kako snimiti film?

Kako snimiti film?

51
0

kakosnimitifilmRadionica za mlade pod nazivom "Kako snimiti film", namenjena uzrastu od 14 do 19 godina, biće održana u toku predstojećeg Filmskog festivala Srbije.Radionicu će voditi Branko Vučić uz stručnu pomoć saradnika sa kojima inače obavlja ovakav vid nastave u Dečijem kulturnom centru Beograda, a povod za radionicu sa ovom tematikom je i promocija knjige Radivoja Andrića Kako snimiti film, čiji će sadržaj ujedno biti osnova teoretskog i praktičnog rada radionice.
“Cilj radionice je da polaznicima omogući da zabeleže teme koje ih okupiraju i da ih nauči kako da ispričaju priču, posmatrajući je kroz objektiv kamere”, navodi se u saopštenju organizatora, Filmskog centra Srbije i Udruženja Exit.
Svim učesnicima će biti omogućeno da prođu kroz proces stvaranja filma i nauče kako da koriste tehniku koja je danas skoro svima pristupačna i uz njenu pomoć pretoče ideje i događaje iz svog okruženja u kratke dokumentarne ili igrane filmove.
Svi zainteresovani treba do 25. juna da pošalju opis od par rečenica na temu Podvig, Šala ili Prevara, a poslednjeg dana radionice biće prikazano nekoliko najuspešnijih kratkih filmova, koje su polaznici sami realizovali.