Home [njuz] Bivši studenti ETF-a zaposleni u Guglu

Bivši studenti ETF-a zaposleni u Guglu

54
0

olovkaNeki od bivših studenata beogradskog Elektrotehničkog fakulteta zaposleni su u Guglu i veoma dobro pozicionirani u firmi u kojoj imaju i deonice tog informacionog giganta, izjavio je šef katedre za računarsku tehnologiju na ETF-u Veljko Milutinović.
„Koliko ih je tacno sa ETF-a ne znam. Samo znam za onih desetak koji su kod mene radili diplomski, pa mi posle pomagali na nekim projektima za investitore iz SAD, i onda otisli po doktorat na neki univerzitet u SAD, pa odatle u Gugl”, rekao je Milutinović agenciji Beta,

On je dodao da su neki od njih sada izuzetno visoko pozicionirani u Guglu i objasnio da su su nekadašnji beogradski studenti do akcija Gugla došli po osnovu stalnog zaposlenja.

„Godine 2007 ko god je imao radnog staza u Guglu od godinu dana, imao je oko milion dolara, ko je radio dve godine imao je oko četiri miliona, a ko je u tom trenutku već radio četiri godine, imao je oko 16 miliona dolara”, naveo je Milutinović.

Sa diplomcima beogradskog ETF-a, koji rade u Guglu profesor Milutinović održava periodične kontakte i, kako kaže, raduje se njihovom profesionalnom i finansijskom uspehu.

„To je čast i za Univerzitet u Beogradu i za celu naciju”, istakao je Milutinović.

I dekan Elektrotehničkog fakulteta Miodrag Popović ponosan je na uspeh bivših studenata, ali kaže da bi mu bilo draže da su ostali u Srbiji.

„Dok im se ovde ne obezbedi sigurna i prosperitna budućnost sve više mladih stručnjaka odlaziće u inostranstvo”, kazao je Popović.

 
Izvor: BETA