Home [njuz] Studenti proveli noć štrajkujući ispred zgrade Vlade

Studenti proveli noć štrajkujući ispred zgrade Vlade

35
0

student21Pedesetak studenata koji su noć proveli ispred zgrade Vlade štrajkujući glađu uglavnom se oseća dobro. Neki od njih su prehlađeni, svima je hladno, ali kako kažu, neće odustati. Oni će i danas tražiti da ih primi neko od predstavnika vlade.

Studenti su noć proveli ispod improviovanog šatora i najlona. Noć je protekla bez incidenata a kako kažu, građani su u velikom broju dolazili, donosili im čaj i vodu, a poneki i ćebad.

– Pedesetak nas je ostalo celu noć. Atmosfera je prilično dobra i uprkos tome što nam je hladno, a o gladi i da ne pričamo, čvrsto smo rešili da idemo do kraja. To radimo zato što smo uvereni da je ono što tražimo ostvarljivo – kaže za “Blic” Marko Pavlović sa Geografskog fakulteta.

Iako su spavali faktički na betonu, studenti kažu da su uspeli da odspavaju i da se bar malo odmore. Da bi poboljšali atmosferu, studenti su puštali muziku, pevali, igrali karte i druge društvene igre.

– Zahvaljujemo se svim beograđanima koji su nas svojom podrškom oduševili. Neki su čak dolazili i donosili nam termose, hrabrili nas da izdržimo i da ne odustajemo – priča Pavlović.

Studenti štrajkuju tražeći od Vlade Srbije i odgovornih iz Ministarstva prosvete oslobađanje plaćanja školarine za sve koji su ispunili kvotu od 48 ESP bodova.

Izvor:Blic