[ youth.rs ]

Studenti proveli noć štrajkujući ispred zgrade Vlade

Pedesetak studenata koji su noć proveli ispred zgrade Vlade štrajkujući glađu uglavnom se oseća dobro. Neki od njih su prehlađeni, svima je hladno, ali kako kažu, neće odustati. Oni će i danas tražiti da ih primi neko od predstavnika vlade.

Studenti su noć proveli ispod improviovanog šatora i najlona. Noć je protekla bez incidenata a kako kažu, građani su u velikom broju dolazili, donosili im čaj i vodu, a poneki i ćebad.

– Pedesetak nas je ostalo celu noć. Atmosfera je prilično dobra i uprkos tome što nam je hladno, a o gladi i da ne pričamo, čvrsto smo rešili da idemo do kraja. To radimo zato što smo uvereni da je ono što tražimo ostvarljivo – kaže za “Blic” Marko Pavlović sa Geografskog fakulteta.

Iako su spavali faktički na betonu, studenti kažu da su uspeli da odspavaju i da se bar malo odmore. Da bi poboljšali atmosferu, studenti su puštali muziku, pevali, igrali karte i druge društvene igre.

– Zahvaljujemo se svim beograđanima koji su nas svojom podrškom oduševili. Neki su čak dolazili i donosili nam termose, hrabrili nas da izdržimo i da ne odustajemo – priča Pavlović.

Studenti štrajkuju tražeći od Vlade Srbije i odgovornih iz Ministarstva prosvete oslobađanje plaćanja školarine za sve koji su ispunili kvotu od 48 ESP bodova.

Izvor:Blic

Exit mobile version