Home [ knjige/tribine ] OKRUGLI STO „OD OBRAZOVANJA KA TRŽIŠTU RADA”

OKRUGLI STO „OD OBRAZOVANJA KA TRŽIŠTU RADA”

41
0
rapOkrugli sto „Od obrazovanja ka tržištu rada”, održaće se u Beogradu, u utorak 02. novembra 2010. godine u prostorijama Narodne banke Srbije na Slaviji (ulaz iz Svetozara Markovića) od 12 – 15 časova.

Kakav je put mladih od školovanja do prvog posla? Da li je znanje koje mladi steknu tokom školovanja dovoljno da bi se zaposlili? Zašto su poslodavci prinuđeni da ulažu dodatna sredstva u obuku novozaposlenih kadrova? Kako obezbediti dodatno školovanje i obuku za mlade iz teže zapošljivih kategorija?

Ovo su samo neka od aktuelnih pitanja o kojima će se diskutovati na ovom okruglom stolu, čiji je cilj da ukaže na brojne probleme sa kojima se mladi susreću, prilikom traženja posla nakon završenog školovanja. Zaključci okruglog stola biće predstavljeni u Narodnoj skupštini Republike Srbije na javnom slušanju o izazovima zapošljavanja mladih.

Uvodnu reč će dati Gerold SCHWARZ, menadžer zajedničkog programa Ujedinjenih nacija „Zapošljavanje i migracije mladih”,, Miljenko DERETA, izvršni direktor Građanskih inicijativa i Vida DŽAGIĆ, potpredsednica Privredne komore Srbije.

Učesnici okruglog stola su predstavnici nadležnih institucija, akademske zajednice, omladinskih organizacija, osetljivih i teže zapošljivih kategorija mladih, strukovnih asocijacija i predstavnici privrede i medija.

Okrugli sto organizuju Građanske inicijative u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije, u okviru projekta „Zapošljavanje i migracije mladih” koji sprovode četiri agencije Ujedinjenih nacija u saradnji sa brojnim nacionalnim i lokalnim partnerima. Zajednički program Ujedinjenih nacija je finansiran od strane Španskog fonda za dostizanje milenijumskih ciljeva razvoja (MDG-F) i Vlade Republike Srbije.

Agendu okruglog stola možete preuzeti ovde.