Home [njuz] Položili ispite, a ostali ispod crte

Položili ispite, a ostali ispod crte

36
0

mladi16Pojedini fakulteti u Beogradu svesno krše zakon i naplaćuju studentima školarinu iako su ispunili uslov za upis godine o trošku države! Redakciji Pressa javili su se studenti Fakulteta primenjenih umetnosti koji tvrde da su zbog retroaktivne primene zakona i nove formule rangiranja ostali ispod crte iako imaju odličan prosek.

– Vredno sam radio i u septembru sam položio sve ispite. Sakupio sam 60 bodova, prosek mi je 8,5 ali nisam upao na budžet. Moji roditelji sada treba da plate školarinu koja iznosi 200.000 dinara što je za njih ogroman novac – žale se studenti koji bi trebalo da upišu drugu godinu.

U Ministarstvu prosvete kažu za Press da su zaključkom Vlade iz novembra prošle godine država i fakulteti preuzeli zajedničku obavezu kada se radi o finansiranju studenata.

– Vlada sa svoje strane sukcesivno ispunjava obaveze prema svim fakultetima! Problem koji imaju studenti Fakulteta primenjenih umetnosti nije usamljen. Apelujemo na fakultete da imaju više strpljenja kako studenti ne bi bili oštećeni – ističu u Ministarstvu prosvete.

Da su oštećeni rangiranjem smatraju i studenti Fakulteta organizacionih nauka. Oni su zbog toga za sutra najavili protest pod sloganom: „Za pedere imate novac, a za nas ne!”

Izvor:Press