Home [njuz] Neki fakulteti možda bez grejanja

Neki fakulteti možda bez grejanja

37
0

star2Pojedini fakulteti u Beogradu zbog neplaćenih računa mogli bi da na početku grejne sezone ostanu hladnih radijatora. U pitanju su fakulteti koji duguju za grejanje pošto im država ne uplaćuje novac za materijalne troškove, upozoreno je.
Član Saveta Univerziteta u Beogradu Branko Medijević rekao je da problem sa neplaćenim računima za grejanje imaju Mašinski, Tehnološki, Veterinarski, Poljoprivredni, ali i još neki tehnički fakulteti.

“Problem je u višegodišnjim dugovanjima za materijalne troškove, sredstvima koje država nije uplaćivala fakultetima”, kazao je Medojević.

On je podsetio da se od ukupnih sredstava koje fakulteti dobijaju 95 odsto koristi za plate, a pet odsto za materijalne troškove.

Novac za plaćanje dugova za grejanje na pojedinim beogradskim fakultetima biće obezbeđen rebalansom budžeta za 2010. godinu, rečeno je u Ministarstvu prosvete.

U ministarstvu napominju da bi samo za tu namenu trebalo izdvojiti oko milijardu dinara.

Predlog rebalansa budžeta, prema nezvaničnim najavama, trebalo bi da bude utvrđen do kraja sedmice, a prema budžetskom kalendaru trebalo bi da bude usvojen do 25. oktobra.

 

Izvor: Beta