Home [zabavnik] Mladi Požarevca hoće skejt park

Mladi Požarevca hoće skejt park

48
0

work1Više od hiljadu građana, prvenstveno mladih, potpisalo je peticiju kojom od lokalne vlasti traže da im omogući izgradnju skejtbord parka jer u gradu postoji veliko interesovanje za bavljenje ovom sve popularnijom rekreativnom disciplinom.

U gradskoj vlasti kažu da trenutno nemaju ni projekat ni novac, a nije određena ni lokacija i nude privremeno rešenje u dvorištu Osnovne škole “Dositej Obradović” u centru. Inicijator akcije za izgradnju skejtbord parka učenik Dimitrije Janković kaže da se skejtom bavi već dve godine i da u Požarevcu ima više stotina mladih koji vole taj sport ali nemaju mogućnosti da se njime bave.
– Vozimo po ulicama, trotoarima, ispred stambenih zgrada, na trgu i svuda gde ima malo više prostora. Međutim, to je nebezbedno, postoji mogućnost da se povredi neko od prolaznika, a kada vozimo ispred stambenih zgrada, bune se stanari. Pokušavali smo mi sami da napravimo neku improvizovanu stazu, ali nam rekvizite sa nje pokradu i onda sam odlučio da peticijom tražimo da nam vlast omogući izgradnju skejtbord parka, kakav postoji i u drugim gradovima Srbije.

Prikupio sam 1.070 potpisa građana i predao gradonačelniku Požarevca – priča Dimitrije, i dodaje da je već kontaktirao s ljudima koji su izgradili skejt park kod Ušća u Beogradu i da bi u Požarevcu on mogao da se izgradi za dva meseca.
Građani Požarevca smatraju da vlast treba da izađe u susret mladima, a
podršku je pružio i gradonačelnik Miodrag Milosavljević, koji kaže da za skejt park imaju dve lokacije, kod Sportskog centra ili u Bambi parku. Inače, u školi “Dositej Obradović” kažu da njima još nije stigao nikakav dopis od lokalne vlasti, a kada stigne razmotriće ga Školski odbor i verovatno pozitivno odgovoriti.

Izvor:Blic