Home omladinska politika Zagovaranje za osnivanje nacionalne agencije za mlade u Srbiji

Zagovaranje za osnivanje nacionalne agencije za mlade u Srbiji

60
0

sample_1Mladi u Srbiji u ovom trenutku ne mogu u potpunosti da koristi dobrobiti programa Evropske unije ”Mladi u akciji”,  jer je preduslov za to kreiranje nacionalne agencije za mlade (NA). Grupa “Hajde da…”, kao jedna od kontakt tačaka za program “Mladi u akciji”, pokrenula je proces zagovaranja za osnivanje nacionalne agencije u Srbiji. 01.07.2010. u prostorijama Opštine Novi Beograd smo organizovali konsultativni sastanak (Foruma za uspostavljanje NA) sa zainteresovanim organizacijama i institucijama. Ova, prva od aktivnosti u nizu, imala je za cilj sagledavanje broja organizacija i institucija zainteresovanih za uspostavljanje NA, kao i usaglašavanje oko teksta deklaracije, koji će biti obavezujući dokument za članove Foruma na putu lobiranja za NA.

Na forumu je bilo prisutno 30 učesnika, koji su predstavljali 25 organizacija i institucija.  U oktobru 2010. organizujemo konferencija na kojoj će biti prisutni predstavnici NA iz okruženja, da bi nam preneli svoja iskustva i primere modela agencije u njihovim zemljama.

Projekat finansira USAID u okviru programa “Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva”, a realizuje Institut za održive zajednice (ISC).

Grupa “Hajde da…”