Home [njuz] Pokrenuta prva mobilna učionica u Srbiji

Pokrenuta prva mobilna učionica u Srbiji

35
0

vesti5U Beogradu je danas predstavljen projekat pokretnih Internet-učionica, u kojima će mladi u Srbiji moći da se školuju i od kuće, ali i da iz Srbije pohađaju kurseve i polažu ispite u inostranstvu.

Prva online-učionica, čiji su tvorci i realizatori Evropska poslovna škola Milutin Milanković, Beogradska bankarska akademija i kompanija Ernst&Young, omogućiće olakšano školovanje mladima i studentima koji su sprečeni da nastavu pohađaju svakodnevno u školama.

Projekat je namenjen profesionalnim sportistima, učenicima iz manje pristupačnih krajeva zemlje, studentima sa stalnim zaposlenjem, deci bez roditeljskog staranja i romskoj deci.

Minibus Evropske poslovne škole Milutin Milanković ima 12 sedišta, lap-topove, dva TFT-monitora, multimedijalnu tablu i Internet, a trenutno se koristi za prevoz učenika iz Zemuna i Novog Beograda do Labudovog brda, gde mogu da prate nastavu ako ne stižu na vreme.

Taj moderan način učenja već su počeli da primenjuju profesionalni sportisti koje takmičenja i pripreme često zadržavaju van zemlje.

Od septembra, s početkom nove školske godine, programu će se priključiti sportski savezi, domovi i lokalne samouprave.

Izvor: Emg.rs