Home [treninzi] Uključi Beograd – oblikovanje lokalnih politika razvoja u procesu evropskih integracija kroz...

Uključi Beograd – oblikovanje lokalnih politika razvoja u procesu evropskih integracija kroz aktivnije i odgovornije delovanje organizacija civilnog društva

29
0

brigadaCentar za evropske integracije (CEI) Beogradske otvorene škole (BOŠ) uz podršku Agencije za saradnju sa nevladinim organizacijama i evropsku harmonizaciju Grada Beograda organizuje obuku za predstavnike/ce organizacija civilnog društva u okviru projekta Uključi Beograd – oblikovanje lokalnih politika razvoja u procesu evropskih integracija kroz aktivnije i odgovornije delovanje organizacija civilnog društva

Konkurs

„Uključi Beograd – Oblikovanje lokalnih politika razvoja u procesu evropskih integracija kroz aktivnije i odgovornije delovanje organizacija civilnog društva“ je projekat koji realizuje Centar za evropske integracije (CEI) Beogradske otvorene škole (BOŠ) uz podršku Agencije za saradnju sa NVO i evropsku harmonizaciju grada Beograda. Cilj projekta je doprinos osnaživanju kapaciteta organizacija civilnog društva (OCD) za odgovornije i delotvornije učestvovanje u oblikovanju politika razvoja grada Beograda u procesu evropskih integracija.

Projekat je namenjen izabranoj grupi od 30 predstavnika/ca iz 15 OCD sa teritorije grada Beograda (svaka OCD biće prestavljena sa po 2 polaznika).

Obuka na obrazovnom programu: „Oblikovanje lokalnih politika razvoja grada Beograda u procesu evropskih integracija

će se realizovati kroz dva obrazovna modula:

„Partnerstvo za evropske integracije u lokalnim zajednicama”

„Evropske integracije i lokalne politike razvoja”

Svi polaznici će po završetku obrazovnog programa dobiti sertifikat za učestvovanje na obrazovnim aktivnostima u okviru projekta. Učešće na programima obuke je besplatno, a nastavni materijal obezbeđuje Beogradska otvorena škola.

Šta Vam program nudi

Obrazovni program je koncipiran tako da omogući:

– osposoblavanje predstavnika/ca OCD za razvijanje međusektorskih partnerstava;

– izabranim predstavnicima/cama OCD da steknu relevantna i primenjiva znanja za aktivno učešće u kreiranju i implementaciji politika razvoja lokalnih zajednica u procesu integracije Srbije u Evropsku uniju;

– osnaživanje OCD sa teritorije grada Beograda za aktivizam na lokalnom nivou;

– prepoznavanje i uspešno suočavanje sa problemima lokalnog karaktera i razvijanje projektnih aktivnosti kojima će se ovi problemi rešavati;

– okupljanje, formiranje i obrazovanje čvrste mreže aktivista OCD sa teritorije grada Beograda.

 

Kako će se raditi

Obrazovni program će se realizovati kroz uvodni seminar, obrazovne module i završni susret:

Uvodnim seminarom polaznicima će biti predstavljena metodologija na obrazovnom programu kao i rezultati analize potreba OCD koja je prethodno sprovedena.

Obrazovni moduli se sastoje od po dva radna dana interaktivnih predavanja/radionica i od po dve nedelje aktivnosti na edukativnom forumu. Na svakom od modula biće obrađeno osam tema.

Završni susret

je osmišljen kao mesto okupljanja svih polaznika programa, partnera na projektu i organizatora, gde će se predstaviti preporuke OCD uključenih u projekat u cilju razvoja partnerstava i učešća prilikom kreiranja lokalnih politika razvoja u procesu evropskih integracija.

Sve aktivnosti na projektu će biti zastupljene na web portalu

„Zajedno za Evropu”: http://zajednozaevropu.bos.rs

 

Prijavljivanje

Prijavljivanje traje do 12. jula 2010. godine, a zainteresovani kandidati treba da pošalju popunjen prijavni formular i fotografiju:

– elektronski na adresu: klikbg@bos.rs;

– poštom (preporučeno) na adresu: Beogradska otvorena škola, Masarikova 5/16, 11000 Beograd, (sa naznakom za projekat „Uključi Beograd”)

– faksom na broj: 011/ 36 13 112

Za prijave dostavljene preporučenom poštom relevantno će biti vreme prijema, a ne vreme slanja.

Prijavni formular možete preuzeti u elektronskoj formi na web adresi http://zajednozaevropu.bos.rs ili lično u Beogradskoj otvorenoj školi.

Nakon završetka selekcionog procesa svi kantidati će biti obavešteni o rezultatima konkursa, najkasnije do

15. jula 2010. godine.

Više informacija i objašnjenja možete dobiti na http://ukljucibg.bos.rs/
ili  u Centru za evropske integracije Beogradske otvorene škole:

Tel. 011 / 306 13 71

011 / 306 13 72

Masarikova 5/16,11000 Beograd

Elektronska pošta: cei@bos.rs;

Kontakt osobe: Jelena Babić i Danijela Božović

 

Danijela Bozovic
Centre for European Integration (CEI)
Belgrade Open School
Belgrade, Masarikova 5/16
+381 11 30 61 372 (office)
+381 64 29 466 58 (cell)
+381 11 36 13 112 (fax)
danijela@bos.rs
www.bos.rs