Home [njuz] Smotra studentskih predstava

Smotra studentskih predstava

38
0

brigadaU Narodnom pozorištu u Beogradu se od 21. do 26. juna održava smotra pozorišnih predstava studenata glume iz Srbije i Republike Srpske.
Smotra pod nazivom „Prvi korak – pođimo im u susret“ obuhvata 10 predstava sa ukupno sedam akademija iz Srbije i Republike Srpske.

“Želja je pozorišta da svake godine na kraju sezone pruži priliku studentima glume da, verovatno po prvi put, stanu pred publiku, ali i upoznaju se sa svojim potencijalnim saradnicima”, rekao je upravnik nacionalnog teatra Božidar Đurović.

Na Sceni “Raša Plaović” predstaviće se studenti treće i četvrte godine Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu , Akademije umetnosti u Beogradu, Fakulteta umetnosti iz Novog Pazara – odsek u Nišu i Akademije lepih umetnosti u Beogradu. Publika će imati priliku da pogleda i izvođenja studenata Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini, sa trenutnim sedištem u Zvečanu, Akademije umetnosti Slobomir P. Univerziteta iz Bjeljine i Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

“Veoma je značajna činjenica da se ulaznice za ovu smotru, koje koštaju 250 dinara, dobro prodaju i da je publika zainteresovana da vidi studentske, jednim delom diplomske, predstave”, rekao je dramaturg i urednik izdavačke delatnosti Narodnog pozorišta Željko Grubač.

Izvor:B92