Home omladinska politika Inicijativa za osnivanje KROVNE ORGANIZACIJE MLADIH SRBIJE (KOMS) – poziv na sastanak

Inicijativa za osnivanje KROVNE ORGANIZACIJE MLADIH SRBIJE (KOMS) – poziv na sastanak

63
0

mladi17Pozivamo Vas na prvi regionalni konsultativni sastanak o osnivanju Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS) u četvrtak 04. marta 2010. u dvorani Kristal na trgu Republike (Kolarčeva 1). Sastanak počinje u 12h dok će stol za registraciju učesnika biti otvoren u 11.30h. Domaćin sastanka su Građanske inicijative.

Tema sastanka jeste predstavljanje procesa osnivanja KOMS kao i razmatranje i komentarisanje radnih materijala (predloga misije i vizije, uloga i ciljeva KOMS, platforme vrednosti i modela uređenja KOMS). Na sastanku će se pored predstavnika Inicijativnog odbora, skupu obratiti i predstavnici Ministarstva omladine i sporta i Evropskog omladinskog foruma.

Sve učesnice i učesnici konsultativnog sastanka biće važni činioci procesa definisanja profila buduće krovne organizacije mladih u Srbiji i na ovaj način će aktivno doprineti daljem razvoju institucionalnog okvira za učešće mladih.

 Inicijativni odbor za osnivanje KOMS čine: Unija Srednjoškolaca Srbije, Svi različiti svi ravnopravni, Građanska čitaonica Libergraf, Gypsy Soul, Omladina JAZAS Novi Sad, Hajde da, Savez izviđača Srbije, Mladi istraživači Srbije, Omladina G17+, Demokratska omladina, NAPOR, Balkan IDEA, Centar za omladinski rad, Timočki omladinski centar i Građanske inicijative.

 Domaćin sastanka obezbedio je nadoknadu putnih troškova za sve učesnike kao i ručak i osveženje tokom sastanka. Za dodatne informacije o konferenciji možete se obratiti Dragani Purić na office.mladi@gradjanske.org ili na 011-3283-250.

 Molimo Vas da popunjen prijavni formular za učešće na sastanku pošaljete na office.mladi@gradjanske.org najkasnije do srede 03. marta do 15h.

Formular za ucesce.doc

AGENDA

 

11:30 – 12.00 Registracija učesnika

12.00 – 12.30 Uvodna reč

Tanja Azanjac, Građanske inicijative

Ivana Kovačević, Ministarstvo omladine i sporta Dražen Puljić, Evropski omladinski forum

12.30 – 13.00 Predstavljanje inicijative za osnivanje KOMS – Aleksandra Maldžijski, Inicijativni odbor

13.00 – 14:00 Predstavljanje misije, vizije, uloga, platforme vrednosti i modela uređenja KOMS, (TBC) član/-ica Inicijativnog odbora za osnivanje KOMS – Milica Bojić i Marko Stojanović, Inicijativni odbor

14.00 – 14.30 Diskusija o misiji, viziji KOMS

14:30 – 15:00 Diskusija o ulogama i platformi vrednosti KOMS

15:00 – 15.45 Pauza za ručak

15.45 – 16:45 Diskusija o modelu uređenja KOMS

16.45 – 17.00 Zatvaranje sastanka

 

KOMS- Vizija Misija Uloge.pdf

KOMS_platforma vrednosti.pdf

Predlog modela uredjenja KOMS.pdf