Home [stipendije] Dvadeset novih stipendija za treću generaciju Vip studenata

Dvadeset novih stipendija za treću generaciju Vip studenata

37
0

 Konkurs za treću generaciju stipendista kompanije Vip mobile u okviru projekta „Budi Vip student” otvoren je danas i trajaće do 20. februara 2010. godine.
Stručni žiri će, kroz tri eliminacione faze, krajem aprila izabrati novih 20 Vip studenata kojima će biti pružena prilika da u Vipu steknu i usavrše svoje znanje iz oblasti telekomunikacija. Sve informacije o projektu i formulare za prijavljivanje studenti mogu da preuzmu na sajtu www.jasamvip.rs .

„Budi Vip student“ je jedan od najsveobuhvatnijih programa stipendiranja u zemlji koji studentima nudi sinergiju teorijskog znanja i praktičnog rada, koja nije dovoljno zastupljena u našem obrazovnom sistemu. U protekle dve godine, u okviru projekta „Budi Vip student” stipendirano je 40 studenata. Nakon završene letnje prakse, u Vipu ih je zaposleno osam, dok je petoro angažovano na pojedinačnim projektima. Vip mobile u treću generaciju Vip studenata ulaže 120.000 evra.

Pravo učešća na konkursu imaju redovni studenti završnih godina osnovnih studija Elektrotehničkog (Tehničkog), Matematičkog, Saobraćajnog, Ekonomskog, Mašinskog i Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu i srodnih fakulteta državnih univerziteta u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, sa prosečnom ocenom 8 i više i odličnim znanjem engleskog jezika i rada na računaru. Najboljih 20 Vip studenata dobiće kao nagradu plaćenu školarinu za prvu godinu master/doktorskih studija na matičnom fakultetu, dvomesečnu plaćenu letnju praksu u Vipu, putovanje u Beč i posetu centrali mobilkom austria grupe i Telekoma Austria, mentorstvo senior menadžera Vipa, kao i Vip telefone i SIM kartice.

Značajnu podršku projektu od samog početka pruža Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo. „Inicijativa Vipa je odlična prilika za sve talentovane studente koji su sposobni da odgovore zahtevnoj industriji telekomunikacija, da nastave sa profesionalnim usavršavanjem po najvišim standardima. Telekomunikacije se neprestano i brzo razvijaju, zbog čega je mlad, stručan kadar veoma tražen, kako u inostranstvu, tako i u Srbiji“, rekla je ministarka Jasna Matić.

„Naša želja je da unapredimo znanje budućih stručnjaka u telekomunikacijama tako što ćemo im preneti znanje i iskustvo koje Vip mobile poseduje kao član mobilkom austria grupe. Na ovaj način omogućavamo mladima da svoje znanje i talenat iskoriste u svojoj zemlji, a istovremeno aktivno i dugoročno ulažemo u lokalnu zajednicu u kojoj poslujemo“, istakao je Darko Parun, član Upravnog odbora Vipa.

Izvor: Economy.rs