Home [njuz] Ili lakši uslov, ili protesti

Ili lakši uslov, ili protesti

27
0

 Studenti Beogradskog univerziteta nisu se juče dogovorili s predstavnicima Vlade oko uslova za upis godine tako da će pregovori, ali i protest biti nastavljeni u petak. U pregovore će se uključiti i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Studenti protestuju zahtevajući olakšice za upis godine i posle jednodnevne pauze organizovali su juče protestnu šetnju. Nešto manje od 1.500 njih okupilo se u 14.30 ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici. Deo studenata je ostao tu, dok je ostatak blokiro Brankov most. Oni su zapretili da će svakodnevno organizovati proteste i truditi se da izazovu što veću gužvu, kako bi ih svi videli.
 
– Naši zahtevi su jasni i uporno ih ponavljamo već nekoliko meseci. Iz kabineta premijera su nas pozvali i zakazali sastanak, međutim da se ne bi prošli kao i do sada rešili smo da bez obzira na pregovore organizujemo proteste upozorenja. Cilj nam je da pokažemo da nismo nevidljivi, i da ako je jedini način da nas saslušaju taj što ćemo izaći na ulice onda ćemo to raditi svakodnevno – rekao je za „Blic“ Vladimir Smuđa, student prodekan Tehnološko-metalurškog fakulteta i član pregovaračkog tima studenta.
Stojeći ispred zgrade Vlade studenti su nosili transparente i skandirali uvredljive poruke upućene članovima Vlade Srbije. Deo je ostao tu držeći u blokadi jedan pravac u Nemanjinoj doke je ostatak krenuo ka Železničkoj stanici, zatim Karađorđevom i Crnogorskom ulicom ka Brankovom mostu. Delegaciju studenata primili su predstavnici Vlade u 16 časova, ali se okupljeni studenti nisu razišli sve dok njihovi predstavnici nisu izašli, već je oko 1.000 njih držalo u blokadi ugao Nemanjine i kneza Miloša.

Izvor:Blic