Home [zabavnik] Naučiš strani jezik i odeš na letovanje o istom trošku

Naučiš strani jezik i odeš na letovanje o istom trošku

62
0

 Kurseve učenja stranog jezika u inostranstvu najčešće upisuju studenti i mladi od 18 do 35 godina…
U modernom dobu, u kojem je obrazovanje postalo preduslov za uspeh, a poznavanje barem jednog stranog jezika standard i stvar opšte kulture, škole jezika u inostranstvu, prema rečima Jasmine Mijailović iz agencije Emanera, jednog od pionira edukativnog turizma u Srbiji, upisuju svi – većinom studenti i mladi od 18 do 35 godina, ali i stariji, zaposleni, čak i penzioneri.

Saradnja sa najboljim internacionalnim školama pruža mogućnost da se po povoljnim cenama nauči strani jezik u školama koje se nalaze na najatraktivnijim turističkim destinacijama poput Nice, Majorke, Malte, Pariza, Barselone, Madrida, Rima ili Pekinga.
Preko agencije „Emanera”, koja organizuje tu vrstu aranžmana, možete da počnete da učite ili da usavršite sedam stranih jezika (engleski, španski, portugalski, nemački, francuski, kineski i italijanski) u 24 grada koja se nalaze u 12 zemalja.
– Koncept edukativnog turizma, odnosno spajanje lepog i korisnog, odavno je veoma popularan u svetu, a postaje i sve interesantniji za naše tržište. Sve škole sa kojima sarađujemo imaju savremene metode učenja, a cilj je da se jezik savlada na što efikasniji način i za što kraće vreme, a da pri tom akcenat bude na vladanju izrazima koji se koriste u svakodnevnim situacijama – kaže za „24 sata” Mijailovićeva.
U cenu aranžmana uključeni su testovi za određivanje nivoa znanja određenog jezika, odabrani kurs, odabrani smeštaj, materijal za časove i sertifikat.
– Naša agencija obezbeđuje sve, ali putovanje u određenu zemlju je u individualnoj režiji, što znači da nema turističkih vodiča, već zainteresovani sami putuju na željeno odredište – objašnjava Mijailovićeva.
Marija Gajić iz Centra za strane jezike „Ekilibrio“ kaže da je kod njih najveće interesovanje za španski jezik i to pogotovo za škole koje se nalaze u gradovima na obali Mediterana – Barseloni, Malagi, Alikanteu.
– Alikante biraju zbog niskih cena i lepih plaža, Malagu zbog noćnog života, dok je Barselona tradicionalno hit destinacija – kaže Gajićeva.
Za ljubitelje italijanskog, pored Rima i Kalabrije, preporučuju se Firenca ili Rimini, a svi nivoi engleskog mogu se učiti u Londonu, Majamiju, Torontu ili na Malti – ističe Snežana.
U pojedinim školama postoje i specijalistički kursevi, a neki imaju i mogućnost upisivanja master programa. Tako u Kalabriji, pored kursa italijanskog, možete da završite i kurs za kuvara, na Havani ronjenja, a u Pekingu kurs tai-čija ili slikarstva.

Najpopularnije destinacije za učenje stranih jezika
Grad jezik cena trajanje kursa broj časova
Valensija španski 490 mesec dana 4
Firenca italijanski 430 dve nedelje 10
Rim italijanski 530 dve nedelje 20
Nica francuski 650 dve nedelje 20
Malta engleski 480 dve nedelje 20
Frankfurt nemački 570 dve nedelje 20
Peking kineski 518 dve nedelje 20
* sve cene su u evrima, prevoz nije uračunatIzvor: agencija „Emanera“

Barselona španski 1.660 četiri nedelje 20
Rim italijanski 1.710 četiri nedelje 20
London engleski 1.940 četiri nedelje 15
* cene su u evrima sa uračunatim prevozom i troškovima viziranja
Izvor: Centar „Ekilibrio“

Agencija obezbeđuje garantno pismo
Turističke agencije koje su aktivne u edukativnom turizmu u većini slučajeva obezbeđuju garantno pismo, potvrdu o uplaćenom kursu odabranog jezika i potvrdu o smeštaju, dokumente koji su neophodni za dobijanje vize. Takođe, polaznicama kursa koji izraze interesovanje, agencija može da dostavi i rezervacije za najpovoljnije avionske karte za izabranu destinaciju.

Izvor:24 sata