Home [treninzi] A, STA DA SE RADI

A, STA DA SE RADI

45
0

 Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu u saradnji sa RTV Studentski grad organizuje dvodnevni trening pod nazivom ''A, šta da se radi'' 4 i 5. juna 2009. u Studentskom gradu. Na ovaj dvodnevni dogadjaj pozvani su svi studenti koji imaju dilemu sta da rade nakon diplomiranja, kao i oni kojima je potreban savet vezan za karijeru, a nemaju koga da pitaju. Cilj ove akcije je da  se stanarima Studentskog grada ukaže na važnost pravovremenog informisanja,  edukacije i proaktivnog stava u razvoju karijere, kao i da im se omogući da ovladaju nekim veštinama neophodnim za uspešnu  realizaciju  profesionalnih ciljeva.  Tokom trajanja akcije »A, šta da se radi», studenti će imati prilike da saznaju zašto je dobro potruditi se i imati valjano napisan CV, šta sve uključuje dobra priprema za intervju za posao, kako da upravljaju vremenom i šta podrazumeva umrežavanje. Studenti će se ujedno i informisati o predavanjima, radionicama, i drugim aktivnostiima koje Centar redovno organizuje.

Samom treningu prethodiće Info dan o Centru koji će se održati 3. 06. 2009. godine sa pocetkom u 12.00h ispred restorana u Studentskom gradu i potom i u Domu kulture Studentski grad

TIMSKI IGRACI ILI VODJE

Cilj brojnih radionica koje Centar organizuje je pružanje pomoći studentima i diplomcima Univerziteta u Beogradu u stidanju  dragocenih poslovnih vestina odnosno povećanje  konkurentnost diplomaca  pri nastupu  na tržištu rada.

Centar je do sada organizovao preko 60 radionica. Na Rudarsko geoloskom fakultetu, 22.maja . 2009 odrazan je  trening na temu Timski rad. Studenti su imali priliku  da nauce kako da razlikuju tim od grupe, koje su faze izgradnje tima i kako da prepoznaju svoju aktuelnu ili mogucu ulogu u timu. Više o Couchingu studenti ce moci da nauče na radionici koju ce odrzati Sladjana Milošević, direktor Mobilisai 23.06. 2009 sa pocekom u 11.ooh na Filoloskom fakultetu.

IZLET NA BUDUCE RADNO MESTO

Na polju saradnje sa poslovnim svetom, pored intenzivne saradnje na planiranju i realizaciji studentskih praksi i promovisanja zaposljavanja mladih diplmaca bez ili sa malo radnog iskustva,  CzRK realizuje posete kompanijama prilikom kojih se studenti upoznaju sa organizacijom i nacinom rada atraktivnih poslodavaca. Do sada studenti su imali prilike da cuju kako izgleda raditi u, Telenoru, BancaIntesi, Microsoftu, privatnoj bolnici Bel Medic, u advokatskoj  kancelariji Karanovic i Nikolic, kao i  na  TV FOXu,   

Ovaj  program pod nazivom  Saznajte iz prve ruke. Meet the business first hand koji  Centar realizuje u saradnji sa Amerckom privrednom komorom, VeĆ 18.06. 2009.  studenti ce moci da posete farmaceutsku kompaniju « Mark Sharpe and Dohme». Poster se nalazi u att. ove poruke.

Za sva junska desavanje prijave su otvorene za sve  studente fakulteta u sastavu Univerziteta u Beogradu., a vise informacija mozete naci na sajtu www.razvojkarijere.bg.ac.rs.