Home [njuz] Za volontere dodatni ispitni rok

Za volontere dodatni ispitni rok

54
0

 JUNSKI ispitni rok na beogradskim fakultetima počeće ranije ili će biti kraći zbog Univerzijade koja se održava od 1. do 12. jula. Iz istog razloga za nekoliko dana će, najverovatnije, biti pomeren i upis nove generacije brucoša. Pomeranje termina je neophodno, pre svega zbog volontera, koji će na pripremama intenzivno raditi bar dve nedelje. Ove promene ne "kače" preostalih šest univerziteta.
Mašinski, Elektrotehnički, Matematički i Saobraćajni fakulteti sa svim aktivnostima završiće već 20. juna

Ostale visokoškolske ustanove će do tog datuma završiti sa prvim terminima za ispite i odmah potom dati drugi rok, tako da će studenti moći da biraju kada će polagati ispite. Kako volonteri Univerzijade i oni koji se iseljavaju iz studentskih domova ne bi bili oštećeni skraćenjem junskog ispitnog roka, za njih su pojedini fakulteti uveli i dodatne rokove posle takmičenja.
Na nekim fakultetima je to bilo nemoguće organizovati. Primera radi, na Poljoprivrednom se praktična nastava obavlja u prirodi, pa je samim tim vezana za određeno godišnje doba i zato se ne može pomerati. U sličnoj situaciji je i Medicinski fakultet, čiji studenti imaju praksu na klinikama, pa moraju sa njima da se usaglašavaju. Na Fakultetu političkih nauka su za volontere uveli predispitni i ispitni rok u junu i jedan predrok u avgustu. Inače, redovni rok na FPN je skraćen za deset dana, pa traje od 15. juna do 5. jula.

Izvor:Novosti