Home [ mjuzik ] Srpski trijumf na Evroviziji

Srpski trijumf na Evroviziji

66
0

marijaserifovicUbedljiva pobeda Marije Šerifović na Pesmi Evrovizije privukla je veliku pažnju inostranih medija, koji su ocenili da je pobeda zaslužna, da predstavlja nacionalni trijumf za Srbiju i da je ojačala osećaj nacionalnog ponosa.
Uspeh pesme Molitva Srbiji je čestitao čak i evropski komesar za proširenje Oli Ren, ocenivši u izjavi Tanjugu da je reč o "evropskom glasu za evropsku Srbiju".
Nemački elektronski mediji objavili su noćas da je Srbija koja je prvi put učestvovala na pesmi Evrovizije pobedila – i to baladom što je retkost – pošto u evrovizijskom takmičenju, kako naglašavaju, prevladava, zapravo, šou.
„Srpska pevačica Marija Šerifović, koja je svojom baladom Molitva bila daleko ispred Ukrajine i Rusije pri nastupu je odustala od šou-efekta i oslonila se isključivo na snagu svog glasa“, prenela je nemačka agencija DPA u izveštaju iz Helsinkija.
Moćni glas i osećajna balada, koju je izvela Marija Šerifović, doveli su na Evroviziji muziku ponovo u prvi plan i pomogli Srbiji da pobedi prvi put u istoriji tog takmičenja, piše nemačka štampa.
„Svojim oporim šarmom, kratkom frizurom, strogim naočarima i u crnom, visoko zakopčanom odelu, nije imala ništa od pop diva oba pola, koje su dubokim dekolteima i još dublje spustenim pantalonama obeležile Evroviziju“, pišu i britanski Times, ističući da je Šerifović svoju Molitvu izvela jakim glasom i da je od prve probe pa do kraja uvek delovala kao logični pobednik.
U mnogobrojnim komentarima o pesmi Evrovizije, uspesima i neuspesima „stare Evrope“, finansiranju priredbe, „solidarnosti“ u podeli poena između onih kojih su nekada pripadali istoj državi ili bloku, štampa je jedinstvena u oceni da je Šerifovićeva pobedila zahvaljujući svom glasu.
Francuski mediji su izvestili o pobedi Šerifovićeve na pesmi Evrovizije, kojom su, kako je navedeno, dominirale zemlje "Nove Evrope".