Home [njuz] Izašao šesti vodič kroz potencijalne domaće i inostrane izvore finansiranja

Izašao šesti vodič kroz potencijalne domaće i inostrane izvore finansiranja

49
0

 Tim potpredsednika Vlade za implementaciju Strategije za smanjenje siromaštva
Tim potpredsednika Vlade za implementaciju Strategije za smanjenje siromaštva zajedno sa Ministarstvom finansija i domaćim i međunarodnim partnerima koji učestvuju u sprovođenju Strategije, pripremio je šesto izdanje Vodiča kroz potencijalne domaće i inostrane izvore finansiranja, za projekte NVO, lokalnih samouprava, MSP i preduzetnika u Srbiji. Ovaj Vodič doprinosi boljoj informisanosti svih partnera i pruža uvid u sredstva za realizaciju najrazličitijih programskih i projektnih aktivnosti, a koja su na raspolaganju nevladinim organizacijama, opštinama, malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima i pojedincima.

Ovaj Vodič odgovara na veoma često pitanje koje čujemo po čitavoj Srbiji: kome da pošaljemo svoj konkretan predlog projekta. U tom smislu Vodič olakšava posao svima koji već znaju šta im je potrebno, koju promenu žele da naprave i šta treba da urade da do nje dođu. Zbog toga redovno objavljujemo dopunjenu verziju Vodiča sa najnovim podacima i distribuiramo ga velikom broju zainteresovanih korisnika.

Trudili smo se da Vodič  bude dovoljno informativan, ali i praktičan za upotrebu i tako bude koristan vodič za prikupljanje sredstava od domaćih i međunarodnih donatora, te državnih institucija. Koristimo priliku da vas obavestimo da će, počev od sledećeg izdanja, pripremu i distribuciju Vodiča preuzeti Građanske inicijative, u saradnji sa Ministarstvom finansija/Sektorom za programiranje i upravljanje fondovima Evropske unije i razvojnom pomoći.

Želimo da skrenemo Vašu pažnju da, usled dinamike pripreme Vodiča i različitih rokova donatora, postoji mogućnost da je nekim od konkursa istekao rok. Međutim, verujemo da se navedeni donatori mogu pokazati kao važan potencijalni izvor finansiranja, te želimo da Vas uputimo na redovno praćenje njihovih internet prezentacija.

Nadamo se da će i šesto izdanje Vodiča kroz potencijalne domaće i inostrane izvore finansiranja ispuniti svoju svrhu i biti dodatni podsticaj za uključivanje svih onih koji mogu da doprinesu sprovođenju preporuka Strategije za smanjenje siromaštva u Srbiji i unapređenju kvaliteta života svih njenih građana i građanki.

Šesti vodič kroz potencijalne domaće i inostrane izvore finansiranja [ htm, 515KB ]