Home [njuz] „Career days“ u Beogradu 8. i 9. aprila

„Career days“ u Beogradu 8. i 9. aprila

38
0

 Tradicionalna manifestacija "Karijer dejs" (Career days), koja omogućava mladim ljudima da stupe u direktan kontakt sa poslodavcima, održaće se 8. i 9. aprila u Beogradskoj areni, a učešće je najavilo više od 40 kompanija.
Direktorka projekta "Karijer dejs 2009" Ivana Ankić kazala je da se takav sajam odžava 15. put i da je najmasovniji događaj iz oblasti zapošljavanja, kao i da je to prilika da mladi ljudi koji su tek završili fakultet ili su pri kraju, kao i oni koji imaju neko radno iskustvo nađu posao. Ona je kazala da će se poslodavci, zbog ekonomske krize u 2009. godini, teže odlučivati da zapošljavaju novi kadar, zbog čega mladima deluje nedostižno da dođu do posla i dodala da je u Srbiji sada nezaposleno više od 40 odsto mladih.

Mladi će na toj manifestaciji imati priliku da se registruju u bazu podataka, kao i da ostave svoje biografije na štandovima poslodavaca, ali i da se prijave na radionice i treninge, gde će učiti kako da se pripreme za razgovor sa poslodavcem – naglasila je Ankićeva.

Direktorka za ljudske resurse kompanije "Delta đenerali" (Delta Generali) Ivana Vlahović kazala je da ta kompanije već pet godina učestvuje na toj manifestaciji i da u proseku dobija po 1.000 prijava zainteresovanih posetilaca, a da je prošle godine na taj način zaposleno više od 30 ljudi.

"Karijer dejs" poslodavcima omogućava da dođu do raznovrsnih kadrova, kao i da uspostave prvi kontakt sa kandidatom, što je važno, kazala je Vlahovićeva i dodala da "iako će se mnogi poslodavci u ovoj godini teže odlučivati da zaposle nove kadrove, ta kompanije će nastaviti da ulaže u mlade ljude".

Na prošlogodišnjem "Karijer dejsu" učestvovalo je više od 60 kompanija, sajam je posetilo oko 10.000 posetilaca, a prema podacima koje su dostavile kompanije, na sajmu je zaposleno oko 400 mladih ljudi, podsetila je Ankićeva.

Ona je dodala da je takav sajam održan u Novom Sadu početkom aprila, a da će u Nišu biti održan 23. i 24. aprila.

 
Izvor: Mondo