Letnj kamp engleskog jezika Speak Up

0
SHARE

 Letnji kamp engleskog jezika"Speak up", održaće se i ove godine i to od 15. do 20. jula u Risnu, hotel Teuta, u Bokokotorskom zalivu u Crnoj Gori. Organizator kampova je nevladina organizacija "Fokus", koja deluje u cilju podsticaja sveobuhvatnog razvoja društva, putem promovisanja moralno etičkih vrednosti, zasnovanih na hrišćanskim principima. Kamp je namenjen studentima koji žele da poboljšaju svoje znanje engleskog jezika.Učesnici kampa imaće priliku da svih pet dana razgovaraju isključivo na engleskom jeziku, i to s američkim studentima. I ove godine na kampu će biti oko 30 studenata univerziteta u Sjedinjenim Američkim Državama, koji će biti tutori našim studentima.

Svake godine povećava se broj zainteresovanih studenata za ovaj kamp. U protekle tri godine 400 njih je učestvovalo na Speak Up kampu i ponelo prelepe utiske.

Važno je reći da je cena kampa samo100 evra i obuhvata materijale potrebne za program, smeštaj, hranu i jednodnevnu ekskurziju, u koju je uključena i vožnja brodom. Studenti sami plaćaju jedino troškove putovanja do Crne Gore. Ovako pristupacnu cenu omogucila je NVO  Fokus, koja je sa partnerima iz Colorado Springsa uspela da obezbedi donacije, i samim tim omoguci pristup našim studentima na jednom ovakvom obrazovnom kampu koji predstavlja novinu na ovim prostorima.

Potrebne kvalifikacije da bi osoba bila polaznik kampa je da je student, da poseduje znanje engleskog jezika na Intermediate ili Advanced nivou.

Kamp je zamišljen kao interaktivna, konverzacijska varijanta učenja jezika, sa jutarnjim predavanjem od sat i po, dva popodnevna termina rada u malim grupama i večernjim dešavanjima tipa karaoka, raznim grupnim igrama, talent šoua, učenja americkog kantri densa…

Cilj je da kamperi učestvuju na interaktivnim predavanjima,u igrama i govornim vežbama (radionicama), kako bi proširili svoj rečnik i poboljšali govorne sposobnosti. Zanimljive i dinamične životne teme, sagledane iz hrišćanske perspektive, podstiču učesnike na diskusiju ,razmišljanje kao i upoznavanje različitih kultura.

U kampu se poštuje svačije mišljenje, i svako, bez obzira na lična verska ubeđenja, je dobrodošao.

Potrebno je prijaviti se najkasnije do 15 maja, jer je broj mesta ograničen, a za sve informacije tu je veb sajt www.gotospeakup.com.

Odlična organizacija, jednostavno prijavljivanje preko sajta, zanimljiva i interaktivna predavanja, intrigantne teme, rad u malim grupama, druženje sa američkim studentima, sticanje novih znanja, dinamičan odmor na crnogorskom primorju – sve su to razlozi zbog kojih se mnogi studenti odlučuju za pohadjanje ovog kampa, kao i za ponovni boravak.

Nevladina organizacija Fokus, kao domaćin kampa, sve čini da bi održala kontinuitet ove manifestacije i da bi poboljšala program i uslove rada kampa.

Vidimo se na kampu!

Izvor: www.vox-magazin.com